Hrana v Melniku, Bolgarija

Melnik, Bolgarija

Melnik, Bolgarija

Hoteli Melnik >>

V Melniku nismo našli restavracije, ki bi izstopala iz povprečja. Majhne restavracije so skoraj v vsaki hiši, kjer oddajajo sobe, vendar jedi, ki jih pripravljajo, niso nič posebnega. Če ne drugega so sveže, saj tudi v Melniku tako kot na splošno v Bolgariji velja, da uporabljajo kakovostne sestavine.

Nekajkrat smo jedli v restavraciji Mario. Če se skozi Melnik odpravite v smeri od glavne ceste, jo boste kmalu zagledali na levi strani. Pred restavracijo je pokrita terasa z nekaj mizami. Med drugim smo v restavraciji Mario jedli svinjino in klobaso na žaru in za Bolgarijo značilen francoski krompirček z naribanim sirom. Poskusili smo tudi domače vino, ki je bilo okusno, vendar smo od Melnika v zvezi z vinom pričakovali več.

Med večerjo smo se zabavali ob pogledu na sosednje mize, pri katerih so sedeli moški iz okoliških hiš in glasno komentirali nogometno tekmo, ki so jo prenašali po televiziji. Z vsakim dodatnim kozarcem piva so postali glasnejši in bolj čustveni. Za trenutek se nam je zazdelo, da je nogomet za vaščane zaspanega Melnika najrazburljivejša stvar na svetu.