Hrana v PekinguBooking.com

Nočna tržnica s hrano Donghuamen

Nočna tržnica s hrano Donghuamen

Peking nekateri označujejo kot kulinarično prestolnico Kitajske, v kateri pridejo na svoj račun tudi najzahtevnejši gurmani. Na podlagi naših izkušenj s hrano v Pekingu lahko zatrdimo, da so nekatere restavracije odlične, velik del kulinarične ponudbe Pekinga pa se razvija v napačno smer.

Dobili smo občutek, da je ob obisku restavracij v Pekingu pomembno edino to, da gostje lahko dokažejo, da si lahko veliko privoščijo. Opazovali smo mize, za katerimi so sedeli Kitajci, in nismo mogli verjeti svojim očem. Vsi po vrsti so naročali dvakrat preveč hrane in ko so mizo zapustili, smo mnogokrat opazili lepo število jedi, ki se jih niso niti dotaknili. In resnici na ljubo večina jedi, ki smo jih poskusili v restavracijah v Pekingu, ni upravičila ugleda Pekinga kot kulinarične prestolnice Kitajske. Kuharji se bolj kot s kakovostjo sestavin in načinom kuhanja ukvarjajo z načinom predstavitve jedi. Slednje je očitno všeč lokalnim bogatašem, iz katerih lastniki restavracij poskušajo iztisniti čim več denarja.

Kljub opisanemu, za ljubitelje dobre hrane nič kaj obetavnemu trendu, smo v Pekingu našli nekaj posebne omembe vrednih restavracij, v katerih strežejo okusne in kakovostne jedi. Preizkusili smo restavracije različnih cenovnih razredov: od poceni restavracij, v katerih si pisarniški delavci privoščijo hitro kosilo, do najprestižnejših restavracij, v katerih pripravljajo po vsem svetu slovečo pekinško raco.

Nenazadnje smo poskusili hrano s pouličnih stojnic, ki je v Pekingu izjemno poceni in včasih ravno tako okusna kot v restavracijah. Velika koncentracija stojnic s hrano je na nočni tržnici Donghuamen blizu glavne nakupovalne ulice Wangfujing Dajie. Na nočni tržnici Donghuamen si lahko privoščite nabodalca iz jagnjetine, rezance, ocvrte palačinke, pečena jabolka, smrdeči tofu … Pa tudi eksotičnih prigrizkov, kot so gosenice, kobilice, sviloprejke, morske zvezde in celo škorpijoni ne manjka.