Hrana v Plovdivu

Slaščičarna Džumajata v Plovdivu.

Sladica kemau paša iz slaščičarne Džumajata v Plovdivu.

Hoteli Plovdiv >>

Puldin

Restavracija Puldin leži v srcu Starega Plovdiva, v hiši, zgrajeni na temeljih rimske utrdbe, katere del si v restavraciji lahko tudi ogledate.

Restavracija Puldin je bila od nekdaj priljubljeno zbirališče bolgarske politične elite in tujih diplomatov. Zunanjost daje vtis drage restavracije, tako da nam je ob misli na cene za trenutek zastal korak. A ko smo odprli meni, smo bili prijetno presenečeni. Cene v restavraciji Puldin niso astronomsko visoke.

Na meniju so tradicionalne bolgarske jedi, ribe in vegetarijanske jedi. Če ne bi deževalo, bi zagotovo sedeli na velikem, prijetnem notranjem dvorišču.

Naročili smo sarme, jagnječja rebra, trakijsko meso na žaru, ocvrt krompirček in česnovo omako. Jedi so bile sveže, dobro pripravljene in okusne. Postrežba, kot se za takšno restavracijo spodobi, je bila profesionalna.

Za prej omenjene jedi in kozarec hišnega rdečega vina ter bolgarsko pivo smo plačali 29 levov.

Lokacija: Ul. Knjaz Tseretelev 7. Tel. +359 32 631720, 624510

Slaščičarna Džumajata

Slaščičarna Džumajata je pravi naslov za ljubitelje orientalskih slaščic. V njej vam postrežejo s številnimi vrstami baklav in ostalimi sladkimi dobrotami z Bližnjega vzhoda. Imajo tudi dobro turško kavo.

V slaščičarni Džumajata, ki ima prostore kar v pritličju mošeje, smo se ustavili večkrat. Med drugim smo si privoščili baklavo saralusa, turško kavo in slaščico kemau paša. Pred slaščičarno je peščica miz. Sladice v povprečju stanejo manj kot 2 leva.

Lokacija: Železarska ul. 2. Odprto: 7:00-22:00.