Hrana v Puerto Galeri, Filipini

Odlična terina iz gosjih jeter v restavraciji Le Bistro D'Agathe v Puerto Galeri

Odlična terina iz gosjih jeter v restavraciji Le Bistro D’Agathe v Puerto Galeri

Hoteli Puerto Galera >>

Ob malem pristanišču v Puerto Galeri je nanizanih ducat restavracij, v katerih strežejo poceni filipinsko hrano povprečne kakovosti, pa tudi sendviče in pice. Svetla izjema v gastronomski ponudbi Puerto Galere je tempelj kulinarike Le Bistro D’Agathe.

Le Bistro D’Agathe

V restavraciji Le Bistro D’Agathe so cene približno petkrat višje kot v ostalih restavracijah v Puerto Galeri, a so dobrote, s katerimi vam postrežejo, vredne vsakega pesa. Le Bistro D’Agathe je v lasti francoskega Kanadčana iz Montreala, ki se trudi kulinarično ponudbo v Puerto Galeri dvigniti na višjo raven in to mu odlično uspeva.

Vsako jutro speče rahle, dišeče francoske rogljičke odličnega okusa, ki dajejo vedeti, da uporablja kakovostno maslo. Poleg maslenih in čokoladnih rogljičkov za zajtrk ponudi aromatično kavo.

Za večerjo pa smo v Le Bistro D’Agathe poskusili odlično terino z gosjimi jetri in v kis vloženo čebulo (terino vsi gostje, ki naročijo glavno jed, dobijo brezplačno), poleg katere so nam postregli z okusnim domačim kruhom. Nato smo si privoščili izdatno porcijo testenin z bolonjsko omako, odlično začinjenih s svežo baziliko in posutih s kakovostnim parmezanom. Zrezek iz uvožene avstralske govedine je bil najboljši, kar smo jih poskusili na Filipinih, čokoladna torta za posladek pa nas ni najbolj navdušila. Bila je za malenkost presuha in z malo preveč umetne arome, a še vedno nadpovprečna. Morda smo po sijajni predjedi in glavni jedi od sladice pričakovali preveč.

Večerjo smo poplaknili s kozarcem okusnega španskega rdečega vina iz Kastilje, na vinski karti pa so tudi vina priznanega čilskega proizvajalca Baron Philippe de Rotschild in celo nekaj francoskih rdečih vin iz Bordeauxa.

Postrežba v restavraciji Le Bistro D’Agathe je naravnost popolna. Imeli smo občutek, kot da bi bili v kakšni dragi restavraciji v Londonu ali Parizu. Nismo presenečeni nad dejstvom, da je njen sloves dosegel celo popotnike iz kulinarične Meke Hong Konga, ki se radi ustavljajo v njej.