Hrana v Sevilji: bar El ComercioBooking.com

Bar El Comercio

Gigantski churros v Sevilji

V baru El Comercio v Sevilji smo si privoščili tako gigantski churros, kakršnega nismo videli še nikoli do takrat. Churros je španska sladica: testo, ocvrto v olju, ki se ga nato pomaka v vročo čokolado. Priljubljen je v vseh delih Španije, a v baru El Comercio so se očitno odločili, da ga bodo pripravljali na malo drugačen način – vsaj kar se tiče velikosti.

Bar El Comercio je izredno priljubljen med domačini. Poleg churrosa si tam lahko privoščite tudi španski pršut, ki visi izpod stopa, in seveda kakšno hladno pivo. Churros nenehno cvrejo takoj za pultom in direktno iz olja dobesedno leti na mize, obkrožene z lačnimi in sladkosnednimi domačini ter turisti.

Po pravici povedano je churros masten, izdaten – vse kaj drugega ko lahek. Za tri osebe smo naročili dve porciji in komaj nam jih je uspelo pojesti. Ena porcija je verjetno dovolj za dve osebi. Torej, če ste v Sevilji v dvoje, naročite dve skodelici vroče čokolade, eno porcijo churrosa in uživajte v hrani ter opazovanju domačinov v avtentičnem baru El Comercio, ki daje vtis, kot da bi se v njem ustavil čas.

Lokacija: C. Lineros, 9

Odprto: ponedeljek-sobota 8:00-21:00