Hrana v Sevilji: kavarna La CanastaBooking.com

La Canasta Sevilja

Jagodna pita v kavarni La Canasta v Sevilji

La Canasta je velika restavracija/pekarna/kavarna na glavni aveniji v Sevilji, Avenida de la Constitucion, le nekaj korakov od znamenite katedrale in palače Real Alcatraz.

Glede na lokacijo kavarne bi bilo pričakovati, da je tipična past za turiste, v kateri po napihnjenih cenah prodajajo hrano in pijačo vprašljive kakovosti. Vendar, ker smo si kave v tistem trenutku zelo zaželeli in se nam ni ljubilo iskati kakšne bolj lokalne kavarne, smo vstopili. In takoj smo se zavedli, da La Canasta ni namenjena zgolj turistom. Večna gostov v njej in tistih, ki so čakali pred pultom pekarne, je bila namreč lokalnih.

V pekarni je na voljo velika izbira peciva in moramo priznati, da vse diši odlično in tudi ob pogledu na zlato zapečene rogljičke in podobno bi se jim le težko uprli. Zato smo poleg kave naročili še jagodno pito, ki je bila draga, vendar naravnost odlična. Ne samo zaradi tega, ker je bila mojstrsko pripravljena, pač pa tudi zaradi tega, ker očitno uporabljajo sestavine (vključno z jagodami) najvišje kakovosti.

Torej, če si v centru Sevilje zaželite hitrega prigrizka, kavarno La Canasta le obiščite. Ne boste razočarani.

Lokacija: Avenida de la Constitucion 16

Odprto: nedelja-četrtek 7:30-22:00, petek-sobota: 7:30-23:30