Hrana v Sevilji: restavracija MamarrachaBooking.com

Mamarracha Sevilja

Lignji na žaru v restavraciji Mamarracha Sevilja

Restavracija Mamarracha v neposredni bližini katedrale v Sevilji spada v skupino restavracij Ovejas Negras Company. Glede na to, da je v samem srcu turističnega centra Sevilje, bi morda pričakovali, da je predvsem past za turiste, vendar temu nikakor ni tako. Brez dvoma lahko rečemo, da smo v restavraciji Mamarracha jedli najboljšo hrano v Sevilji.

Restavracija se uradno odpre ob 13. uri, vendar odpiralnih časov v Sevilji ni priporočljivo jemati povsem dobesedno. V restavracijo smo prispeli pet minut po 13. uri. Gosta ni bilo nobenega in vstopili smo skupaj z dostavljavci pijače.

Kakor koli, prikazen natakar nam je pojasnil, da kuhinjo odprejo ob 13:30, vendar nas je povabil, naj se usedemo in si pred tem privoščimo kakšno pijačo in v miru ogledamo meni. To smo tudi storili.

Poleg pijače so nam prinesli nekaj oliv, da smo lažje počakali na hrano.

Naročili smo piščanca na žaru, lignja na žaru , rižoto z morskimi sadeži v črnilu lignjev in patatas fritas (krompirček).

Hrana je bila odlična. Piščanec je bil nežno začinjen, rižota bogatega morskega okusa, ligenj na žaru svež in ravno prav pečen. Lahko rečemo, da smo v restavraciji Mamarracha v Sevilji dodobra uživali v mediteranskih okusih.

Cena kosila za tri osebe: 51,30 EUR. Ni bilo ravno poceni, vendar glede na kakovost hrane povsem primerno. Poleg tega so nam na koncu obroka postregli še z brezplačnim vinom Jerez, tako da smo iz restavracije odkorakali siti in zadovoljni.

Lokacija: C/Hernando Colón 1-3