Hrana v Sighisoari, Romunija

Mesni zvitek s krompirjem v restavraciji Casa Cu Cerb v Sighisoari

Mesni zvitek s krompirjem v restavraciji Casa Cu Cerb nas ni prepričal.

Hoteli Sighisoara >>

Prvi večer v Sighisoari smo se na večerjo odpravili pozno (po 22. uri). Vse restavracije v starem mestnem jedru so bile takrat že zaprte, tako da smo se spustili v novi del Sighisoare in nekaj malega pojedli v Pizzeriji Perla.

Pizzerija Perla

V Pizzeriji Perla strežejo pice iz krušne peči, a ker nismo bili zelo lačni, smo naročili le majhno porcijo čevapčičev. Tako kot drugod po Romuniji so bili precej slani in postreženi z gorčico. Na ponedeljkov večer v Pizzeriji Perla ni bilo veliko gostov, tako da smo hrano dobili hitro. Sedeli smo na pokriti terasi, s katere smo lahko opazovali dogajanje na glavnem trgu. Glede na ugodne cene je kakovost hrane v Pizzeriji Perla sprejemljiva, tako da jo lahko priporočimo za enostaven obrok, ne pričakujte pa vrhunskih kulinaričnih užitkov.

Casa cu Cerb

Casa cu Cerb je hotel v središču stare Sighisoare, v katerem je tudi restavracija. Obiskali smo jo že prvi večer, a je bila kuhinja zaprta, tako da smo se v njej ponovno ustavili naslednji dan v času kosila. Cene v restavraciji Casa cu Cerb so precej visoke, kakovost hrane žal podpovprečna. Restavracija je očitno v madžarski lasti (lastnika smo slišali govoriti madžarsko), tako da je tudi v meniju precejšenj poudarek na madžarskih jedeh. Kosilo se je ob madžarski goveji juhi (golažu) začelo obetavno, glavne jedi pa so nas razočarale. Mesni zvitki so bili pripravljeni iz stare teletine, piščančjega mesa in svinjine, postrv ni bila sveža.

Presenečeni smo bili tudi nad elektronskim osvežilcem zraka, ki je v jedilnico vsakih nekaj minut puhnil agresivne kemične vonjave. Takšni osvežilci sodijo v stranišča, ne v jedilnice!