Indijska restavracija Ababa Curry House v Siem ReapuBooking.com


Piščanec masala v restavraciji Ababa Curry House

Ababa Curry House v Siem Reapu

Pred obiskom Siem Reapa smo bili trdno odločeni, da bomo poskušali predvsem tradicionalne kmerske jedi, tako da nam indijska hrana sploh ni prišla na misel. A po nekajdnevnem raziskovanju kulinarične ponudbe Siem Reapa, med katerim smo ugotovili, da so kmerske jedi brez vsakršnega okusa, je bila skušnjava po močnejši hrani prehuda, zato smo obiskali indijsko restavracijo Ababa Curry House blizu najstarejše nočne tržnice v Siem Reapu.

Na steni indijske restavracija Ababa Curry House visi malezijska zastava in velika fotografija nebotičnika Petronas Twin Towers, kar kaže na povezavo z Malezijo. Ko smo se začeli pogovarjati s prijaznim lastnikom restavracije, smo hitro ugotovili, da je Malezijec.

Naročili smo indijski kari masala s kruhom nan in bili izjemno zadovoljni. Kari je bil aromatičen zelo pekoč, kruh okusen in ravno prav hrustljav. Porcija je bila velika, tako da nam je za sladico zmanjkalo prostora v želodcu. Pred naročilom so nas vprašali, ali naj bo kari blag, srednje ali močno pekoč. Čeprav smo naročili srednje pekočega, nas je pošteno pogrel v želodcu.

Z lastnikom smo se zapletli v pogovor o kmerski hrani in tudi on se je strinjal z nami, da je večina lokalnih jedi brez okusa. Poleg tega restavracije ob ulici Pub Street zanima le hiter zaslužek, ne pa tudi kakovost hrane. In dokler v Siem Reap dere neusahljiva reka turistov, je povprečnim restavracijam visok dobiček zagotovljen tudi, če jih turisti obiščejo le enkrat.

Lastnik restavracije Ababa Curry House razmišlja drugače. Poudarek daje na kakovosti in pravi, da njegovo restavracijo turisti radi obiščejo večkrat. Tudi mi smo jo in ob drugem obisku smo poskusili eno izmed kmerskih jedi: pražene rezance z govedino. Slednji so bili nedvomno veliko boljši od katere koli druge kmerske jedi, ki smo jo poskusili drugod v Siem Reapu. Restavracija Ababa Curry House se je tako znašla na vrhu naše lestvice restavracij v Siem Reapu. Kdor se naveliča nezanimive kmerske hrane, naj jo vsekakor obišče.

Zemljevid Siem Reapa

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”17″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”13.355435,103.852966{}restaurant.png{}Ababa Curry House” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Restavracija Ababa Curry House na zemljevidu Siem Reapa