Indijski praznik Deepavali v Singapurju



Booking.com


Deepavali Singapur

Bogato okrašena ulica Serangoon v Singapurju v času praznika Deepavali

Deepavali je eden od najpomembnejših verskih praznikov v Indiji. In ker v Singapurju živi precej Indijcev, je tudi v tej mali mestni državi na koncu Malajskega polotoka v času praznika Deepavali prav posebno vzdušje.

Bogato okrašena indijska četrt v Singapurju takrat za več tednov zasije v raznobarvnih lučeh. Zaradi luči, ki morda dajejo vtis novoletnega okrasja, praznik Deepavali mnogi označujejo za indijsko novo leto. Vendar praznik Deepavali nima nobene zveze z novim letom. Praznik Deepavali označuje zmago luči nad temo, torej zmago dobrega nad zlim.

V času praznika Deepavali je v singapurski indijski četrti indijska tržnica, kjer prodajajo praznične okraske in kulinarične dobrote, predvsem slaščice. Obiskovalci lahko opazujejo tudi umetnike, ki na roke Indijk s heno rišejo čudovite vzorce. Indijci se v tem času odpravijo tudi v bogato okrašene templje, ki prekipevajo od življenja.

Večtedensko praznovanje se zaključi z dela prostim dnevom v Singapurju, ki ga Indijci izkoristijo za obisk templjev in sorodnikov. V času praznika pa v Singapurju organizirajo tudi številne indijske kulturne prireditve, na katerih se lahko obiskovalci pobliže spoznajo z indijskimi tradicijami.

Letos se je praznik Deepavali v Singapurju ravnokar zaključil, leta 2016 pa bo 29. oktobra. Če vas torej pot nekaj tednov pred tem datumom zanese v Singapur, ne pozabite obiskati bogato okrašene indijske četrti!

Zemljevid Singapurja