Izlet v Pariz

Eifflov stolp v Parizu

Malo drugačen pogled na Eifflov stolp v Parizu

Hoteli Pariz >>

Mesto zaljubljencev, mesto luči, prestolnica umetnosti, mode, kulinarike… Na potovanju v Pariz vsakdo najde kaj zanimivega. Od razkošnih palač in vrhunskih umetniških del do osupljive futuristične arhitekture. Pariz je po nekaterih podatkih najbolj popularna turistična destinacija na svetu. Francoska prestolnica od nekdaj privlači romantike, gurmane, ljubitelje umetnosti in najnovejših modnih kreacij z vsega sveta.

Čeprav so Francozi in še posebej Parižani znani po osornosti do tujcev in po tem, da nočejo govoriti tujih jezikov, je zanimiv podatek, da je kar 14 % prebivalcev Pariza tujcev. Slednji nedvomno pripomorejo k raznolikosti in kulturnemu bogastvu mesta, zaradi katerega je potovanje v Pariz toliko bolj zanimivo.

V Parizu je na ogled neskončno število znamenitosti, muzejev in vrhunskih umetniških del. Klasičen izlet v Pariz vključuje vsaj obisk Eifflovega stolpaSlavoloka zmage in muzeja Louvre. A manj znane znamenitosti so tudi manj oblegane in morda ravno zaradi tega bolj privlačne. Šele, če se vam ni treba drenjati s stotinami ostalih turistov, boste Pariz lahko tudi začutili, ne samo videli.

Pariz je eno izmed največjih mest v Evropi. V osrednjem Parizu živi 2,2 milijona prebivalcev, v predmestjih še dodatnih 10 milijonov. A večina znamenitosti je posejanih po centru mesta, tako da se med njimi zlahka premikate s kolesi Vélib’ – novo domiselno storitvijo, ki je takoj po uvedbi požela nesluten uspeh. Nič čudnega, saj lahko z malo spretnosti kolo v Parizu 24 ur uporabljate samo za 1,70 €, kar je ceneje od ene same vozovnice za podzemno železnico!

Iznajdljivost na potovanju v Pariz pride prav tudi na drugih področjih. Če si želite ogledati več znamenitosti in prihraniti čas, ki bi ga porabili za čakanje v vrstah za vstopnice, si priskrbite kartico Paris Museum Pass. Imetniki slednje so upravičeni do brezplačnega obiska več kot 60 pariških znamenitosti in muzejev, pa še v vrstah jim ni treba čakati za vstop, saj v večino muzejev vstopajo pri posebnih, zanje rezerviranih vratih.

Čas, ki ga prihranite z uporabo kartice Paris Museum Pass, lahko tako namenite spoznavanju vsakodnevnega utripa Pariza. Usedite se v kakšno izmed tradicionalnih kavarn in si zjutraj privoščite kavo in dišeč masleni rogljiček. Kava v Franciji je iskreno povedano draga in zanič, rogljički v nekaterih lokalih in pekarnah pa so nesramno dobri.