Japonska restavracija Yaki v Londonu

Japonska pekarna/restavracija s hitro hrano Yaki v Londonu

V japonski pekarni/restavraciji Yaki v Londonu strežejo avtentično japonsko poulično hrano, ki izvira iz Osake

Hoteli London >>

Pred kratkim odprto japonsko restavracijo Yaki na 53 Goodge Street, blizu nakupovalne ulice Oxford Street, bi komaj lahko imenovali restavracija. V japonskem minimalističnem slogu je na nekaj kvadratnih metrih postavljenih manj kot pet miz, nekaj gostov lahko sedi za pultom, predvsem v času kosila pa Londončani hrano radi vzamejo tudi s seboj. Lastniki restavraciji Yaki pravzaprav ne rečejo restavracija, ampak pekarna.

V japonski pekarni oziroma restavraciji s hitro hrano Yaki vam postrežejo avtentične, zdrave in okusne jedi, ki izvirajo iz pouličnih stojnic v Osaki na Japonskem. Na meniju so okonomi-yaki, taco-yaki, tai-yaki in riževi hamburgerji.

Okonomi-yaki

Okonomi-yaki je japonska slana omleta. Glavne sestavine omlete so naribano zelje, razna nasekljana zelenjava, moka, jajca in razni nadevi, na primer meso, ribe, škampi, sir itd.

Taco-yaki

Taco-yaki so pečene kroglice iz moke in jajc, v katerih je majhen košček hobotnice.

Tai-yaki

Tai-yaki so vaflji v obliki ribe, polnjeni z raznimi nadevi: šunko in jajcem, zeljem, slanino in majonezo, klobasami ali krompirjevo solato. Ljubitelji sladkih vafljev pa si tai-yaki lahko privoščijo s čokolado ali jajčno kremo.

Rižev hamburger

Rižev hamburger je natančno to, kar pove že samo ime: hamburger, ki je namesto s kruhom obdan z dvema riževima polpetoma.

Poskusili smo …

Zelenjavna omleta okonomi-yaki

Zelenjavna omleta okonomi-yaki iz japonske pekarne Yaki v Londonu

V japonski restavraciji Yaki po izjemno ugodni ceni 5,95 funtov ponujajo meni, sestavljen iz katerega koli okonomi-yakija, hrustljavega piščanca na nabodalu (ali dveh zelenjavnih kroketov) solate in pijače.

Poskusili smo zelenjavni okonomi-yaki, originalni okonomi-yaki (z jajcem) in okonomi-yaki s škampi, hrustljavega piščanca, krokete z baziliko, bučkami in sladkim krompirjem, pijačo iz aloje vere, solato z rezanci udon in solato iz zelenjave na žaru. Poleg tega smo naročili še šest taco-yakijev (kroglic s hobotnico).

Vsi okonomi-yakiji so bili odlični, rahli in ravno prav začinjeni. V zelenjavnem in originalnem prevladuje okus japonskega ingverja, ki se odlično sklada z omako. Škampi v tretjem okonomi-yakiju so bili sočni in okusni, kar pomeni, da so bili sveži.

Sveži sta bili tudi solati, nad taco-yakiji pa smo bili naravnost navdušeni. Mehke, ravno prav zapečene zlatorumene kroglice se dobesedno stopijo v ustih. Rahel sladkobni okus omake se odlično ujema s testom, iz katerega so kroglice, in ko smo mislili, da kroglice že skoraj ni več, smo ugriznili v tisti mali košček hobotnice na sredini, ki kroglicam da značilni pridih morske hrane.

Piščanec na nabodalu je bil obdan z značilno japonsko zmesjo rahlo eksotičnega okusa. Tudi kroketi so bili odlični. Osebno sicer nismo ljubitelji bučk in sladkega krompirja, tako da nam je bil najbolj všeč kroket z baziliko, a to ne pomeni, da tudi druga dva nista bila dobra.

Pijača iz aloje vere je bila hladna, osvežilna in ravno prav sladka.

V restavraciji s hitro hrano (oziroma pekarni) Yaki vam torej postrežejo z avtentično japonsko poulično hrano iz Osake po izjemno ugodnih cenah. Če vas pot zanese v London, ste ljubitelji svetovne kulinarike in bi radi poskusili malo drugačno, avtentično japonsko poulično hrano, ki ni suši, obisk restavracije oziroma pekarne Yaki toplo priporočamo. Njihova hrana je sveža, okusna in poceni. Glede na to, da nima pretirano eksotičnega okusa, je primerna tudi za tiste, ki se z azijsko hrano šele spoznavajo.

Naslov: 53 Goodge street, London, W1T 1TG. Transport: postaja metroja Goodge Street (Northern Line). Odprto: pon-sre 10:30-19:00, čet-pet 10:30-21:00, sob 10:30-20:00, ned zaprto.

Restavracija Yaki na zemljevidu Londona

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”16″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”53 Goodge St, London{}restaurant_chinese.png{}Yaki” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]