Japonske restavracije v Singapurju

Hoteli Singapur >>

Shimbashi Soba

Shimbashi Soba je japonska restavracija v kleti nakupovalnega središča Paragon, v osrčju nakupovalne ulice Orchard Road.

Restavracija Shimbashi Soba je majhna, a priljubljena, tako da se pred njo velikokrat vije vrsta lačnih domačinov. Ne ustrašite se vrste pred restavracijo, saj se premika dokaj hitro. Shimbashi Soba pač ni restavracija, v kateri bi hoteli posedati dlje, kot je potrebno. A to ne pomeni, da hrana ni dobra. Odlična je. Gostje japonsko restavracijo Shimbashi Soba zapuščajo s polnimi želodci in nasmeški na obrazu.

V restavraciji Shimbashi Soba ponujajo raznovrstne japonske jedi z rižem in suši, njihova specialiteta pa so ročno izdelani rezanci soba. Gostje lahko izbirajo med toplo različico rezancev soba (v juhi) in hladno različico rezancev soba (ki bi jih lahko primerjali z osvežilno solato). V restavraciji Shimbashi Soba je vedno na voljo več posebnih ponudb – vnaprej pripravljenih menijev, sestavljenih iz rezancev, solate, sušija in ostalih prilog, sadja in sladice. Za najnovejše posebne ponudbe, opremljene s privlačnimi fotografijami, obiščite njihovo spletno mesto. Ljubitelji sladoleda poskusite sladoled iz rdečega fižola ali sladoled iz zelenega čaja.

Če si torej v Singapurju zaželite avtentičnih, ročno izdelanih japonskih rezancev soba, toplo priporočamo japonsko restavracijo Shimbashi Soba v nakupovalnem središču Paragon. Kakovost njihovih rezancev soba se lahko mirno primerja s kakovostjo rezancev, ki jih strežejo na Japonskem.

Lokacija: Nakupovalno središče Paragon, #B1-41, 290 Orchard Road. Splet: www.sobaworld.com.sg

Sushi Tei

Japonska restavracija Sushi Tei v Singapurju

Sunrise roll v japonski restavraciji Sushi Tei v Singapurju

Sushi Tei je zelo uspešna mednarodna veriga japonskih restavracij. Restavracije Sushi Tei so med drugim v Kuala Lumpurju, Šanghaju, Sydneyju in seveda Singapurju.

Preizkusili smo restavracijo Sushi Tei v nakupovalnem središču Raffles City. Gostje se v restavracijo sprehodijo po lesenem mostu, ki v kombinaciji z diskretnimi okrasnimi lučmi daje vtis ekskluzivnosti. Tudi notranjost restavracije Sushi Tei v nakupovalnem središču Raffles City v Singapurju je zelo prijetno opremljena. Prevladuje minimalističen japonski slog notranje opreme. A prava poslastica v restavraciji Sushi Tei ni vzdušje, pač pa odlična japonska hrana.

Gostje lahko raznovrsten sushi pobirajo s tekočega traku ali pa iz menija, priročno opremljenega z nazornimi fotografijami, naročijo jedi po naročilu: od sashimija (surove ribe) do surovega in kuhanega sushija, jajčec morskih ježkov in kuhanih jedi. Sushi in sashimi v restavraciji Sushi Tei je svež in zelo okusen. Posebej nam je ostal v spominu v mango zavit sushi z ocvrtimi škampi (Sunrise roll). Nenavadna kombinacija okusa sushija in sladkega manga je nepozabna.

Kdor ima odpor do surove ribe ali mu surov sushi v Evropi ni všeč, naj zbere pogum in ga v restavraciji Sushi Tei v Singapurju ponovno poskusi. Kakovost in svežina rib v Singapurju je neprimerljiva s kakovostjo in svežino kjer koli v Evropi, zato je sushi v Singapurju tudi neprimerno okusnejši. Iskreno povedano sushija v Evropi (razen v Londonu) od takrat, ko smo ga poskusili v Singapurju, Kuala Lumpurju in Hong Kongu, ne pogledamo več.

Cene v japonski restavraciji Sushi Tei so ugodne. Za izdatno kosilo za dve osebi smo plačali nekaj manj kot 40 SGD.

Lokacija: Raffles City Shopping Centre, 252 North Bridge Road, #03-13/14 (MRT: City Hall). Za ostale lokacije obiščite spletno mesto Sushi Tei: www.sushitei.com

Yoshinoya

Yoshinoya je japonska verzija McDonaldsa. Na Japonskem je najpopularnejša veriga restavracij, v katerih v skodelicah strežejo govedino (gyudon), in hkrati ena izmed najuspešnejših verig s hitro hrano. Ljubitelji jo pogosto skrajšano imenujejo “yoshi gyu” (kar pomeni Joshinoyina govedina). Meso pripravljajo s sojino omako, čebulo in dodatno skrivno sestavino. Kljub temu, da sodi v kategorijo restavracij s hitro hrano, so njihovi obroki okusni; ne samo govedina, pač pa tudi losos. Le piščanca lahko mirno preskočite, saj je industrijsko vzgojena perutnina popolnoma brez okusa. Joshinoyini obroki stanejo manj kot 6 SGD (skupaj z rižem, zelenjavo in juho miso). Juha ima rahlo umeten priokus, tako da lahko naročite samo skodelico govedine ali lososa z rižem, ki vas bo stala kakšen 1 SGD manj od kompletnega menija.

Lokacija: B2-37A nakupovalnega cetra Ng Ann City, Orchard Rd.