Javni prevoz v AucklanduBooking.com

Auckland, Nova Zelandija

Auckland, Nova Zelandija

Novozelandci radi živijo v hišah z velikim vrtom, zato Auckland po eni strani pokriva veliko površino, po drugi strani pa je središče Aucklanda dovolj majhno, da se ga da obvladati peš. Glede na to, da smo prenočevali v hotelu City Lodge, ki je od glavne nakupovalne ulice Queen Street oddaljen kakšnih deset minut hoda, javnega prevoza v Aucklandu (z izjemo letališkega avtobusa in trajekta na otok Waiheke) nismo uporabljali.

Mestni potniški promet v Aucklandu sicer sestavljajo mestni avtobusi, vlaki in trajekti. Obstaja celo brezplačen ekološki avtobus, ki vozi na priročni liniji po centru Aucklanda. Brezplačni avtobusi City Circuit so rdeči, hibridni električni avtobusi, ki vozijo po Queen Street do Britomarta na obali, potem pa do Albertovega parka in po Symonds Street ter Wellesley Street do stopla Sky Tower. Brezplačni avtobusi vozijo 7 dni v tednu od 8. do 18. ure, vsakih deset minut.

Auckland je zelo hribovit in številne ulice so strme, tako da Auckland ni najprimernejše mesto za kolesarje. Če ga raziskujete peš, pa poskrbite za udobno obutev.