Javni prevoz v Barceloni

Vhod na postajo metroja v Barceloni

Metro v Barceloni

Hoteli Barcelona >>

Središče Barcelone je majhno, tako da v njem ne boste potrebovali javnega prevoza. La RambloStaro pristanišče, in Gotsko četrt je najbolje obiskati peš – nekatere izmed najslikovitejših ulic v Gotski četrti so pravzaprav tako ozke, da po njih avtomobili ne morejo voziti.

Do znamenitosti izven centra se je najbolje odpeljati z metrojem, ki je čist, učinkovit in klimatiziran. Vozovnica za eno vožnjo stane 1,45 EUR in vključuje prestopanje. Če se nameravate z metrojem peljati večkrat, priporočamo nakup vozovnice T10, ki velja za 10 voženj in stane le 8,25 EUR. Z nakupom vozovnice T10 pri 10 vožnjah torej prihranite zajetnih 6,25 EUR!

T10 lahko uporablja več potnikov, ki potujejo skupaj – vozovnico ob vhodu na postajo metroja vstavite v avtomat, vstopite skozi prehod in jo podajte potniku za vami.

Nadaljnja prednost vozovnice T10 je, da velja po vsej coni 1 (v kateri je večina turističnih znamenitosti), in tudi na progi Španskih železnic z/na letališče Barcelona (pozor: vozovnica NE VELJA za ekspresni letališki avtobus).

T10 lahko kupite z gotovino ali kreditno kartico na avtomatih ali na okencih na postajah metroja.

Če načrtujete vožnje izven cone 1, morate kupiti drugačno vozovnico T10. Lahko pa kupite tudi tako imenovano Barcelona Card, ki vam daje pravico do neomejenega števila voženj v določenem obdobju in do popustov pri vstopninah za mnoge turistične znamenitosti. Barcelona Card ni poceni, tako da se jo splača kupiti samo v primeru, če načrtujete obisk mnogih muzejev in številne vožnje z metrojem.

Nadaljnje informacije o mestnem potniškem prometu v Barceloni so na voljo na Transports Metropolitans de Barcelona.