Javni prevoz v OsakiBooking.com


Postaja podzemne železnice v Osaki

Podzemna železnica v Osaki

Javni prevoz v Osaki upravlja najmanj sedem različnih železniških podjetij. Za turiste so najbolj uporabne linije podzemne železnice. Ker so glavne postaje (na primer Namba) ogromne, so pogosto sestavljene iz več stavb, v katerih ustavljajo vlaki podzemne železnice različnih podjetij. Javni prevoz v Osaki je na prvi pogled zapleten, vendar je v resnici organiziran na izredno učinkovit način, tako da je vožnja s podzemno železnico v Osaki hitra in enostavna.

Če prenočujete v okolici železniške postaje Namba, do katere se lahko z mednarodnega letališča Kansai pripeljete z direktnim vlakom, vam podzemne železnice v Osaki praktično ne bo treba uporabljati, saj se do vseh turističnih znamenitosti Osake, restavracij, barov, klubov in nakupovalnih centrov lahko sprehodite peš. Priporočamo hotel Swissotel Nankai Osaka, ki stoji nad železniško postajo Namba. Izjema je obisk osaškega gradu, do katerega se je treba odpeljati s podzemno železnico.

Čeprav v Osaki ponujajo razne enodnevne karte za turiste, na primer Osaka Amazing Pass (ki stane 2300 jenov za en dan in 3000 jenov za 2 dni), se jih v primeru, da prenočujete blizu železniške postaje Namba, po našem mnenju ne splača kupiti. Do osaškega gradu in nazaj lahko na avtomatu kupite ustrezno enosmerno vozovnico (ki stane samo 270 jenov).

Podzemna železnica v Osaki je jasno označena. Napisi so tudi v angleškem jeziku, tako da so skrbi, da bi se izgubili, odveč. Kdor potuje z majhnimi otroki, se bo razveselil podatka, da so na vseh večjih postajah podzemne železnice v Osaki posebne sobe za dojenje in previjanje otrok. Nakup vozovnic na avtomatih je enostaven. Če imate kakršne koli težave, vam bodo uslužbenci podzemne železnice, ki vedno budno spremljajo dogajanje pred avtomati, z veseljem pomagali.

Zanimivo je, da domačini na vlake podzemne železnice čakajo na zelo organiziran način. Na peronih železniških postaj je označeno, na katerem mestu so vrata vlakov, in na teh mestih se domačini razporedijo v lepo urejene vrste. Vedno se postavite na rep vrste. Če se vrinete, vam vljudni domačini sicer verjetno na bodo ničesar rekli, saj ste zanje le nevedni tujci. Vendar boste kljub temu deležni marsikaterega pogleda, iz katerega je razvidno neodobravanje takšnega vedenja.

Vlaki podzemne železnice v Osaki so sodobni, hitri in klimatizirani. Med deseto uro dopoldan in peto uro zvečer niso prenatrpani. Vožnja s podzemno železnico v Osaki je tako prijetna, enostavna in relativno poceni.