Javni prevoz v Sofiji

Sofija, Bolgarija

Sofija, Bolgarija

Hoteli Sofija >>

Središče Sofije je dovolj majhno, da ga lahko brez težav obvladate peš. Sicer po mestu vozijo tramvaji, avtobusi in trolejbusi (električni avtobusi) in tudi pred kratkim odprta kratka proga metroja, ki ga bodo v prihodnosti širili. Javna prevozna sredstva obratujejo od 5:00 do 23:30 (avtobusi) oziroma do 00:30 (tramvaji).

Vozovnice lahko kupite v kioskih s časopisi in na večjih postajališčih, pa tudi od voznikov tramvajev in avtobusov. Vozovnica za eno vožnjo stane 0,50 leva, enodnevna vozovnica za neomejeno število voženj z vsemi javnimi prevoznimi sredstvi pa 2 leva. Enodnevno vozovnico se torej splača kupiti, če se boste z javnimi prevoznimi sredstvi peljali vsaj štirikrat v enem dnevu.

Takoj po vstopu na avtobus oziroma tramvaj morate vozovnico preluknjati z enim izmed arhaičnih luknjačev, ki so nameščeni na stene vozil. V primeru prestopanja morate uporabiti drugo vozovnico.

Vozovnice pregledujejo kontrolorji, ki se naključno pojavijo v vozilih. Za vožnjo brez vozovnice vam zaračunajo kazen 5 levov.