Javni prevoz v Zürichu

Tramvaj v Zürichu

Mestni potniški promet v Zürichu je po švicarsko učinkovit

Hoteli Zürich >>

Javni potniški promet v Zürichu je učinkovit, čist in relativno poceni.

24-urna vozovnica za mestni potniški promet v Zürichu stane samo 7,80 CHF in omogoča neomejeno število voženj z avtobusi, tramvaji in čolni (da, z isto vozovnico se lahko vozite celo po reki in jezeru, vendar pred vkrcanjem na čoln preverite, ali spada pod züriški mestni potniški promet ali je zaseben).

Če bi se radi odpeljali iz mesta in hkrati še vedno ostali v kantonu Zürich, vedite, da so vsa podjetja javnega potniškega prometa v kantonu Züricha združena pod okriljem Zürcher Verkehrsverbund (ZVV). Rezultati povezave so gosta mreža prog in pogoste povezave ter kratke čakalne dobe pri prestopanju, tako da boste cilj zagotovo dosegli hitro, udobno in spočiti. Čisto po švicarsko. Točnosti verjetno ni treba posebej izpostavljati. Včasih ima človek občutek, da Rolex ure ravna po švicarskem javnem potniškem prometu, ne obratno.

Namigi

Vozovnico potrdite pred začetkom prve vožnje tako, da jo potisnete v režo potrditvene naprave na avtomatu za vozovnice. Preverite, ali je naprava na vozovnico odtisnila ime postaje, datum in uro. Če vozovnico na avtomatu za vozovnice pozabite potrditi, lahko to storite tudi na oranžnih napravah na peronih železniških postaj.

Mestni potniški promet v Zürichu deluje po načelu poštenosti, kar pomeni, da lahko v tramvaje in vlake vstopite tudi brez vozovnic, saj stalnih kontrol ni. Glede na to, da so Švicarji pošteni, sistem popolno deluje. Če vas mamijo vožnje na črno, dvakrat premislite. Včasih se na vozilih pojavijo kontrolorji, kazni za vožnjo brez vozovnice in neprimerno obnašanje v vozilih pa so visoke.