FOTO: karneval Notting Hill v LondonuBooking.com


Karneval Notting Hill v Londonu

Karneval Notting Hill, London

Karneval Notting Hill v Londonu je največji latinsko-ameriški karneval izven latinske Amerike. Karneval Notting Hill, ki bi ga nedvomno lahko primerjali s karnevalom v Riu de Janeiru, je hkrati tudi največji karneval v Evropi. Organizirajo ga vsako leto na britanski avgustovski državni praznik (Bank Holiday). Letos bo ta v ponedeljek, 26. avgusta 2013.

V času karnevala ulice zahodnega Londona preplavijo bučne glasbene skupine, plesalci in plesalke v živobarvnih karibskih kostumih in stojnice s tipično karibsko hrano. V nedeljo organizirajo krajšo zabavo, glavna povorka, ki poteka v ponedeljek, pa traja skoraj ves dan in se zaključi pozno ponoči z manjšimi zabavami na prostem in v klubih po zahodnem Londonu.

Karneval Notting Hill so prvič organizirali leta 1964. Takrat se je imenoval Trinidadski karneval in je privabil približno 500 obiskovalcev. Danes je na njem kar 50.000 nastopajočih, 40 potujočih in nepremičnih odrov z oglušujočimi zvočnimi sistemi in okoli dva milijona in pol obiskovalcev, torej več, kot je prebivalcev Slovenije!

Če si želite doživeti utrip največje ulične zabave v Evropi, se zazibati v karibskih ritmih in poskusiti latinsko-ameriške kulinarične specialitete, si 26. avgust 2013 označite na koledarjih in se takrat podajte v London. Hotel v Londonu po zajamčeno najnižjih cenah v spletu lahko rezervirate na naslednji povezavi: hoteli v Londonu.

Fotografije karnevala Notting Hill

Več informacij o karnevalu Notting Hill

Koristne informacije o karnevalu Notting Hill, na primer zemljevid načrtovane poti povorke, program in napotki glede varnosti, stranišč in javnega prevoza so na voljo v uradnem spletnem mestu karnevala Notting Hill: karneval Notting Hill.