Kartica Paris Museum Pass za popuste v muzejih v Parizu

Mona LIza v muzeju Louvre

Paris Museum Pass velja tudi za muzej Louvre, kjer je na ogled znamenita Mona Liza

Hoteli Pariz >>

Kartica Paris Museum Pass je odlična investicija za tiste, ki si želite ogledati več pariških znamenitosti, ne da bi čakali v nepreglednih vrstah za vstopnice.

V večino muzejev in znamenitosti imetniki kartice Paris Museum Pass namreč vstopajo pri posebej zanje rezerviranih vratih.

Kartica Paris Museum Pass omogoča brezplačen vstop v več kot 60 znamenitosti in muzejev v Parizu in okolici. Poleg tega lahko isto znamenitost ali muzej obiščete večkrat. Mi smo dvakrat obiskali Slavolok zmage (popoldan in ob sončnem zahodu) in muzej Louvre (muzej je tako velik in utrujajoč, da je v njem najbolje preživeti pol dneva, nato obiskati kakšno drugo znamenitost, in se v Louvre vrniti naslednji dan).

Na voljo so tri različice kartice Paris Museum Pass: za 2, 4 ali 6 dni. Mi smo imeli 4-dnevno različico, za katero smo odšteli 50 evrov. Na prvi pogled veliko, a če seštejemo vstopnine v posamezne znamenitosti in muzeje, upoštevamo dejstvo, da smo Louvre in Slavolok zmage obiskali dvakrat ter prihranili ogromno časa, ker nam za vstop v muzeje ni bilo treba čakati v vrstah, se je nakup kartice Paris Museum Pass več kot izplačal.

Paris Museum Pass je odlična investicija za vsakega popotnika, ki si želi ogledati glavne pariške znamenitosti, ne da bi izgublja čas v vrstah. Kupite ga lahko že na letališču Charles de Gaulle in na mnogih drugih prodajnih mestih v Parizu.

Podrobne informacije o kartici Paris Museum Pass, najnovejše cenike in seznam prodajnih mest ter znamenitosti in muzejev, v katere lahko brezplačno vstopite z njo, najdete v uradnem spletnem mestu Paris Museum Pass.