Kavarna Blue Pumpkin Cafe v Siem ReapuBooking.com


Goveja nabodalca v kavarni Blue Pumpkin Cafe

Blue Pumpkin Cafe v Siem Reapu

Blue Pumpkin Cafe je mirna oaza sredi vročega, prašnega Siem Reapa, v kateri si lahko privoščite dober sladoled, kavo, francosko pecivo, sendvič ali evropsko obarvan obrok. Pecivo in sladkarije si lahko izberete iz vitrin v pritličju. Nekaj miz je postavljenih na pločniku pred kavarno, pravi biser pa je sprostilni salon v prvem nadstropju, kjer se lahko udobno zleknete na kavče in med obrokom ali ob osvežilni pijači v miru pobrskate po internetu. V kavarni Blue Pumpkin Cafe je na voljo brezžična internetna povezava. Geslo dobite pri prijaznemu osebju lokala.

Mi smo v kavarni Blue Pumpkin Cafe ponavadi ugriznili v kakšen dober francoski rogljič in popili kavo ali osvežilen shake ali sadno pijačo. Všeč nam je bil shake iz lubenice, limone in mete ter sadna pijača lolita, v kateri je jabolčni sok, ingver, citronela in med. Dober je tudi zmrznjen crunchy (espresso, sladoled z okusom vanilije in piškoti).

Od ostalih jedi smo poskusili tradicionalne kmerske ribje polpete, ki jih postrežejo s kislo zelenjavo v belem kisu), raviole s kmerskim karijem amok in goveja nabodalca. S hrano smo bili zadovoljni, saj je v povprečju na višjem nivoju od hrane v ostalih restavracijah v Siem Reapu.

Kavarna Blue Pumpkin Cafe je ena izmed najstarejših restavracij oziroma kavarn v Siem Reapu, v kateri se zavedajo, da je na dolgi rok kakovost hrane vendarle pomembnejša od hitrega zaslužka. Prvič smo jo obiskali že leta 1996, vanjo pa smo se z veseljem večkrat vrnili tudi januarja 2013, ko smo Siem Reap obiskali drugič. Priporočamo!

Zemljevid Siem Reapa

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”17″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”13.354866,103.855318{}coffee.png{}Blue Pumpkin Cafe” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Kavarna Blue Pumkin Cafe na zemljevidu Siem Reapa

Komentarji
  1. Martin

    Tudi sam sem bil lani v tej restavraciji, ko sem obiskal templje. V vodniku so zelo priporočali njihov sladoled in je bil res odličen. Tudi samo vzdušje je bilo zelo mirno, za razliko od ostalega mesta in restavracij.