Kavarna Blue Pumpkin Cafe v Siem ReapuBooking.com


Goveja nabodalca v kavarni Blue Pumpkin Cafe

Blue Pumpkin Cafe v Siem Reapu

Blue Pumpkin Cafe je mirna oaza sredi vročega, prašnega Siem Reapa, v kateri si lahko privoščite dober sladoled, kavo, francosko pecivo, sendvič ali evropsko obarvan obrok. Pecivo in sladkarije si lahko izberete iz vitrin v pritličju. Nekaj miz je postavljenih na pločniku pred kavarno, pravi biser pa je sprostilni salon v prvem nadstropju, kjer se lahko udobno zleknete na kavče in med obrokom ali ob osvežilni pijači v miru pobrskate po internetu. V kavarni Blue Pumpkin Cafe je na voljo brezžična internetna povezava. Geslo dobite pri prijaznemu osebju lokala.

Mi smo v kavarni Blue Pumpkin Cafe ponavadi ugriznili v kakšen dober francoski rogljič in popili kavo ali osvežilen shake ali sadno pijačo. Všeč nam je bil shake iz lubenice, limone in mete ter sadna pijača lolita, v kateri je jabolčni sok, ingver, citronela in med. Dober je tudi zmrznjen crunchy (espresso, sladoled z okusom vanilije in piškoti).

Od ostalih jedi smo poskusili tradicionalne kmerske ribje polpete, ki jih postrežejo s kislo zelenjavo v belem kisu), raviole s kmerskim karijem amok in goveja nabodalca. S hrano smo bili zadovoljni, saj je v povprečju na višjem nivoju od hrane v ostalih restavracijah v Siem Reapu.

Kavarna Blue Pumpkin Cafe je ena izmed najstarejših restavracij oziroma kavarn v Siem Reapu, v kateri se zavedajo, da je na dolgi rok kakovost hrane vendarle pomembnejša od hitrega zaslužka. Prvič smo jo obiskali že leta 1996, vanjo pa smo se z veseljem večkrat vrnili tudi januarja 2013, ko smo Siem Reap obiskali drugič. Priporočamo!

Zemljevid Siem Reapa

Kavarna Blue Pumkin Cafe na zemljevidu Siem Reapa

Komentarji
  1. Martin

    Tudi sam sem bil lani v tej restavraciji, ko sem obiskal templje. V vodniku so zelo priporočali njihov sladoled in je bil res odličen. Tudi samo vzdušje je bilo zelo mirno, za razliko od ostalega mesta in restavracij.