Kavarna Ziferblat v Londonu: kava je brezplačna, zaračunajo za časBooking.com


Ziferblat

Kavarna Ziferblat London

V londonskem okrožju Shoreditch  so odprli kavarno, kjer gostom ne zaračunajo za kavo, pač pa za čas, ki ga preživijo  v njej. Obisk kavarne Ziferblat  stane tri penije (približno štiri cente) na minuto, kar pomeni, da za povprečno ceno kave v Londonu (2,25 GBP) v kavarni Ziferblat lahko “najamete” uro in petnajst minut. V tem času lahko popijete neomejeno količino kave in ostale pijače ter si po mili volji privoščite prigrizke ali pa si v kuhinji iz sestavin, ki so včasih na voljo, pripravite kar konkreten sendvič.

V kavarni Ziferblat ni strežnega osebja, tako da si morate s pijačo in prigrizki postreči sami. Po prihodu v kavarno vam le razložijo, kje je avtomat za kavo in kako ga uporabljate ter povedo, kateri prigrizki so na voljo. Poleg tega vam seveda izročijo antično budilko, ki jo vzamete k mizi, da izmeri trajanje obiska kavarne, na podlagi katerega vam na koncu izstavijo račun.

Čeprav so kavarno Ziferblat v Londonu odprli šele pred dobrim tednom, je postala v trenutku izjemno popularna. Gostje so kavarno posvojili kot razširjeno dnevno sobo, v kateri vlada prijazno domače vzdušje. Verjetno k temu prispeva tudi dejstvo, da kavarna stoji v boemskem londonskem okrožju Shoreditch, v katerem je mnogo alternativnih umetniških galerij, butikov ter starinarnic in zatorej tudi ljudi, ki jih preživljanje časa v alternativnih kavarnah veseli bolj od obiska kakšne od neosebnih kavarniških verig.

V kavarni Ziferblat v Londonu je na voljo brezplačen brezžični dostop do interneta, gramofon, na katerem lahko zavrtite kakšno dobro staro vinilno ploščo, in pianino, če bi si po vsem tistem “brezplačnem” kofeinu radi razgibali prste.

Lokacija: 388 Old Street, London. Odprto: vsak dan 11:00-24:00

Zemljevid Londona

Kavarna Ziferblat na zemljevidu Londona


Večji zemljevid Londona za turiste