Kazni v Singapurju

Imigracijska kartica za vstop v Singapur

Na imigracijski kartici za vstop v Singapur je jasno napisano opozorilo glede posedovanja drog

Hoteli Singapur >>

Singapur je ena izmed najčistejših, najbolje organiziranih in najvarnejših držav na svetu s strogimi in dosledno izvajanimi zakoni. Za vsak manjši prekršek, na primer nepravilno prečkanje ceste, pljuvanje ali uživanje hrane/pijače v vlakih in avtobusih, vas lahko doleti visoka globa.

Že če na tla odvržete papirček, vas lahko kaznujejo s Corrective Work Order (nalog za popravno delo), tako da ni presenetljivo, da se kazni z resnostjo prekrškov močno zaostrujejo. Corrective Work Order je kazen (uvedli so jo leta 1992), ki vas v Singapurju lahko doleti, če onesnažujete okolje. Od vas zahteva, da določeno število ur na javnem kraju delate kot čistilec.

Droge naj vam v Singapurju ne pridejo na misel, saj dosledno uveljavljajo smrtno kazen za posedovanje relativno majhnih količin kakršnih koli prepovedanih substanc (o slednjem so popotniki zelo jasno obveščeni z mastnim, rdečim napisom na singapurski imigracijski kartici, ki jo morajo pred vstopom v državo izpolniti vsi obiskovalci).

Žvečilni gumi sicer ni droga, a je v Singapurju kljub temu (z redkimi izjemami) prepovedan. Prodajajo ga lahko le v lekarnah, in sicer žvečilni gumi za beljenje zob in žvečilni gumi, ki pomaga pri odvajanju kajenja. Pri nakupu žvečilnega gumija v Singapurju morajo stranke v lekarni posredovati svoje osebne podatke.

Kljub vsemu naj vas zgodbe o strašnih stvareh, ki vas lahko doletijo v Singapurju, ne odvrnejo od obiska te čudovite države. Če se držite splošno sprejetih pravil lepega vedenja in upoštevate napise, boste v Singapurju zagotovo uživali.