Kdaj v Hong Kong?

Booking.com

Hong Kong

Hong Kong

Hoteli Hong Kong >>

Hong Kong ima subtropsko podnebje, za katerega so značilni štirje letni časi brez ekstremnih temperatur. Vreme v Hong Kongu ni nikoli tako zoprno, da bi zaradi njega odsvetovali obisk. Hong Kong lahko z ustrezno garderobo obiščete kadar koli v letu.

Jesen v Hong Kongu

Jesen je s stališča vremena najprimernejši čas za obisk Hong Konga. Jesen v Hong Kongu traja od konca septembra do začetka decembra. Vreme je takrat večinoma sončno, povprečne temperature se gibljejo med 18 in 28 stopinjami Celzija. Proti koncu novembra se lahko že precej ohladi – ob našem obisku Hong Konga konec novembra smo se nekaj dni tresli pri 10 stopinjah Celzija, a se je kmalu spet ogrelo na prijetnih 20 stopinj. Za jesenski obisk Hong Konga potrebujete oblačila s kratkimi rokavi in lahka oblačila z dolgimi rokavi, ob hladnih večerih pa tudi kakšen pulover ali jakna nista odveč.

Zima v Hong Kongu

Zima v Hong Kongu traja od začetka decembra do konca februarja. Povprečne temperature v tem času se gibljejo med 14 in 20 stopinjami Celzija, predvsem januarja in februarja pa se zlahka spustijo tudi pod 10 stopinj Celzija. Padavin v tem času ni veliko, čeprav hladne fronte, ki se pomikajo preko Kitajske, lahko tudi v Hong Kong pošljejo oblake. Zimski obisk Hong Konga je primeren za tiste, ki jih ne motijo relativno nizke temperature. Upoštevajte tudi, da v mnogih hotelih, restavracijah in domovih v Hong Kongu nimajo ogrevanja.

Pomlad v Hong Kongu

Pomlad v Hong Kongu traja od začetka marca do sredine maja. Dnevne temperature v tem obdobju postopno rastejo, večeri pa so lahko še vedno sveži. V tem obdobju raste tudi vlažnost. Povprečne spomladanske temperature v Hong Kongu se gibljejo med 18 in 27 stopinjami Celzija. Manj prijetne so občasne pooblačitve z vztrajnim rosenjem in meglo.

Poletje v Hong Kongu

Poletje v Hong Kongu traja od konca maja do sredine septembra. Prebivalci Evrope zaradi izkušenj z evropskim vremenom pogosto menimo, da je poletje najprimernejši čas za potovanja, a v Hong Kongu ni nujno tako. Poletja v Hong Kongu so vroča in vlažna, z občasnimi nevihtami in močnimi nalivi. Temperature se pogosto dvignejo nad 30 stopinj Celzija. Avgust je najbolj moker mesec v Hong Kongu, v povprečju dežuje kar štirikrat na teden. Poleg tega med julijem in avgustom v Hong Kongu obstaja velika verjetnost tajfunov, na katere pa se v mestu vedno zelo dobro pripravijo, tako da praviloma ne povzročijo večje škode.