Kdaj v Hongkong?Booking.com

Hong Kong

Hongkong

Hongkong ima subtropsko podnebje, za katerega so značilni štirje letni časi brez ekstremnih temperatur. Vreme v Hongkongu ni nikoli tako zoprno, da bi zaradi njega odsvetovali obisk. Hongkong lahko z ustrezno garderobo obiščete kadar koli v letu.

Jesen v Hongkongu

Jesen je s stališča vremena najprimernejši čas za obisk Hongkonga. Jesen v Hongkongu traja od konca septembra do začetka decembra. Vreme je takrat večinoma sončno, povprečne temperature se gibljejo med 18 in 28 stopinjami Celzija. Proti koncu novembra se lahko že precej ohladi – ob našem obisku Hongkonga konec novembra smo se nekaj dni tresli pri 10 stopinjah Celzija, a se je kmalu spet ogrelo na prijetnih 20 stopinj. Za jesenski obisk Hongkonga potrebujete oblačila s kratkimi rokavi in lahka oblačila z dolgimi rokavi, ob hladnih večerih pa tudi kakšen pulover ali jakna nista odveč.

Zima v Hongkongu

Zima v Hongkongu traja od začetka decembra do konca februarja. Povprečne temperature v tem času se gibljejo med 14 in 20 stopinjami Celzija, predvsem januarja in februarja pa se zlahka spustijo tudi pod 10 stopinj Celzija. Padavin v tem času ni veliko, čeprav hladne fronte, ki se pomikajo preko Kitajske, lahko tudi v Hongkong pošljejo oblake. Zimski obisk Hongkonga je primeren za tiste, ki jih ne motijo relativno nizke temperature. Upoštevajte tudi, da v mnogih hotelih, restavracijah in domovih v Hongkongu nimajo ogrevanja.

Pomlad v Hongkongu

Pomlad v Hongkongu traja od začetka marca do sredine maja. Dnevne temperature v tem obdobju postopno rastejo, večeri pa so lahko še vedno sveži. V tem obdobju raste tudi vlažnost. Povprečne spomladanske temperature v Hongkongu se gibljejo med 18 in 27 stopinjami Celzija. Manj prijetne so občasne pooblačitve z vztrajnim rosenjem in meglo.

Poletje v Hongkongu

Poletje v Hongkongu traja od konca maja do sredine septembra. Prebivalci Evrope zaradi izkušenj z evropskim vremenom pogosto menimo, da je poletje najprimernejši čas za potovanja, a v Hongkongu ni nujno tako. Poletja v Hongkongu so vroča in vlažna, z občasnimi nevihtami in močnimi nalivi. Temperature se pogosto dvignejo nad 30 stopinj Celzija. Avgust je najbolj moker mesec v Hongkongu, v povprečju dežuje kar štirikrat na teden. Poleg tega med julijem in avgustom v Hongkongu obstaja velika verjetnost tajfunov, na katere pa se v mestu vedno zelo dobro pripravijo, tako da praviloma ne povzročijo večje škode.