Kdaj v Peking?Booking.com


Prepovedano mesto na lep pomladni dan

Prepovedano mesto na lep pomladni dan

Najlepše vreme v Pekingu je od septembra do začetka novembra. Dnevne temperature se v tem obdobju gibljejo okoli 25 stopinj Celzija, nebo je večinoma jasno, mnogokrat pihlja prijeten vetrič.

Zimski meseci v Pekingu so zelo mrzli. Temperature se lahko spustijo tudi do -20 stopinj Celzija. Občutek mraza še povečuje močan severni veter, ki gre do kosti. Zimski obisk Pekinga ima po drugi strani tudi pozitivne značilnosti: v mestu je malo turistov, zato hoteli v Pekingu ponujajo velike popuste, znamenitosti pa si lahko ogledate v relativnem miru.

Pomladni meseci (od marca do maja) v Pekingu so prijetni, če vas ne presenetijo peščeni viharji, ki iz Mongolije v Peking prinesejo zadušljive oblake puščavskega peska.

Od maja dalje se temperature hitro dvignejo nad 30 stopinj Celzija, poletja v Pekingu pa so pasje vroča, s temperaturami nad 40 stopinj Celzija. Poleti je v Pekingu tudi največ turistov, tako da je okoli glavnih znamenitosti huda gneča, hoteli so zasedeni in dragi. Poletje je tako verjetno še najmanj primeren čas za obisk Pekinga. A večina izmed nas se za medcelinska potovanja navsezadnje odloči takrat, ko dobimo letalske vozovnice po najugodnejših cenah …