Kdaj v Singapur?

Kitajska četrt v Singapurju pred kitajskim novim letom

Kitajska četrt v Singapurju je v času pred kitajskim novim letom še posebej barvita

Hoteli Singapur >>

Singapur leži le okoli 200 kilometrov severno od ekvatorja, tako da dnevi in noči skozi celo leto trajajo okoli 12 ur. Temperature se vedno gibljejo med 25 in 34 stopinjami Celzija, pod 20 stopinj ne padejo skoraj nikoli. Najnižja zabeležena temperatura v zgodovini Singapurja je 19,4 stopinj Celzija. V Singapurju je zelo vlažno podnebje, pogosti so nenadni in močni nalivi, včasih pospremljeni z oglušujočim grmenjem. V Singapurju ni izrazitega monsunskega in sušnega obdobja. Največ padavin je med novembrom in januarjem, najmanj med majem in julijem, vendar so razlike minimalne.

Glede na povedano, podnebje nima pomembnega vpliva pri odločanju, kdaj potovati v Singapur. V Singapurju vas bosta vedno pričakali vročina in visoka vlažnost, ki povzročata hitro utrujenost. Pred vročino, vlago in tropskimi nalivi se lahko vedno zatečete v klimatizirane nakupovalne centre, trgovine, restavracije in ostale lokale, v katerih so klimatske naprave po pravilu nastavljene na najnižjo možno temperaturo, tako da utegnete pri daljšem zadrževanju v klimatiziranih prostorih (na primer v kinu) potrebovati celo pulover.

Odločitev o času obiska Singapurja je torej v glavnem odvisna od trenutnih cen letalskih vozovnic in raznih dogodkov ter praznikov v Singapurju. Ljubitelji nakupovanja v Singapurju najbolj uživajo maja/junija, med Great Singapore Sale, ko praktično vse trgovine na otoku cene močno znižajo. Če si želite novo leto pričakati v kratkih hlačah, obiščite Singapur konec decembra, ko je prekrasno okrašen. Ljubitelji etničnih festivalov pa razmislite o obisku Singapurja v času muslimanskega festivala Hari Raya Haji (ponavadi januarja ali februarja), kitajskega novega leta (ponavadi januarja ali februarja) ali indijskega praznika Deepavali (oktobra ali novembra).