Kitajske restavracije v Singapurju

Priljubljena stojnica s kitajskimi prigrizki Old Chang Kee v Singapurju

Na stojnicah Old Chang Kee v Singapurju prodajajo priljubljene slane in sladke kitajske prigrizke

Hoteli Singapur >>

Old Chang Kee

Panirani ocvrti škampi, fižolove kroglice s sezamom in rakovičji nuggetsi (ali nagci, kakor bi rekli v slovenskih McDonaldsih) pri Old Chang Kee so vsaj tako slastni, kot se zdijo na fotografijah. Na njihovi spletni strani najdete tudi naslove kioskov, pri iskanju slednjih po Singapurju pa dobro napnite oči. Večina kioskov je namreč majhnih in če jih obiščete izven časa kosila ali večerje, ko se pred njimi ne vijejo vrste lačnih Singapurcev, jih boste zlahka spregledali.

Lavender Food Square

Na Lavender food square je več stojnic z dobro hrano, od katerih najraje obiskujemo naslednje:

Stojnico Miow Sin Popiah, na kateri pred vašimi očmi z rokohitrskimi potezami zvijejo spomladanski zvitek, za katerega boste plačali pičlih 1,20 SGD, pripravljajo pa tudi okusne ocvrte korenčkove pogače.

Stojnico z imenom Kok Kei (kantonsko), ki jo boste zlahka spoznali po dolgi vrsti kupcev. Naročite won ton brez rezancev za 3 SGD, saj boste na ta način dobili bolj kakovosten won ton. Če vam je posebej všeč, lahko za 4 SGD naročite večjo porcijo. Won ton s te stojnice je dovolj dober, da se na vsak način splača nekaj minut počakati v vrsti.

Stojnico, ki jo boste zlahka prepoznali po majhnem akvariju. Na tej stojnici za 3 SGD prodajajo odlične škampe v juhi z rezanci.

Stojnico s svežimi, pred vašimi očmi pripravljenimi sadnimi sokovi, na kateri najraje naročimo osvežilen ananasov sok.

Lokacija: na križišču Jalan Besar Road in Lavender Street. S postaje MRT Lavender se z avtobusom št. 113 odpeljite do avtobusnega postajališča pred Eminem Plaza. Tržnica s hrano je neposredno za postajališčem.

Smith Street

Smith Street je ulica v kitajski četrti, polna restavracij in stojnic s hrano. Če imate radi morsko hrano, vam bodo zagotovo všeč XO 3 praženi fileji/XO v restavraciji Holland V XO. Jed je pripravljena iz ribjih filejev, širokih riževih rezancev (kway teaw), konjaka in sojinih kalčkov. Porcije so glede na azijske standarde velike, srednje velik krožnik stane okoli 7 SGD.

Ljubitelji slaščic poskusite tang yuan s poulične stojnice na Smith Street. Poiščite edino stojnico na ulici s prej navedenima kitajskima pismenkama. Tang yuan so kroglice iz glutaniziranega riža, bodisi brez nadeva ali polnjene z arašidovim nadevom oziroma z nadevom iz črnega sezama. Na tej stojnici prodajajo le tang yuan z nadevom, kroglice pa postrežejo v ingverjevi, arašidovi ali mandljevi juhi. Poskusili smo vse kombinacije in zaključili, da so arašidove kroglice v mandljevi juhi najboljše. Ingverjeva juha s te stojnice je premočna, ker jo namesto po tradicionalnem receptu z narezanim svežim ingverjem pripravljajo z ingverjem v prahu. Arašidi v juhi pa so za spoznanje razkuhani, morda stari, tako da ima juha vonj po starem arašidovem olju. Kakor koli, nad skodelico z nekaj kroglicami za 2 SGD se ljubitelji slaščic zagotovo ne bodo pritoževali.

Lokacija: 10 minut hoda od postaje MRT China Town ali Tanjong Pagar.

Nakupovalni center Raffles City

Najokusnejša izmed jedi, ki so naprodaj na tržnici s hrano (food court) v nakupovalnem centru Raffles City, so penanški praženi rezanci kuey teow, to so široki riževi rezanci, prepraženi s česnom, sojinimi kalčki, kozicami in temno sojino omako.

Lokacija: nakupovalni center Raffles City (nad postajo MRT City Hall).

Restavracija Silk Road

Silk Road je restavracija s fantastično kitajsko minimalistično notranjostjo in dobrimi, ročno narejenimi rezanci. Ni ravno najcenejša, a obisk zelo priporočamo.

Lokacija: v hotelu Amara, 3 minute hoda od postaje MRT Tanjong Pagar.