Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Malezija

Kuala Lumpur, Malezija

Hoteli Kuala Lumpur >>

Kuala Lumpur ali KL se na prvi pogled ne razlikuje občutno od prestolnic ostalih držav Jugovzhodne Azije. Ob prihodu v Kuala Lumpur obiskovalce najprej napadejo vročina, vlaga, hrup in gneča, ki vsaj za nekaj časa zameglijo pogled in čutilom preprečujejo, da bi zaznala kar koli drugega. A po nekaj dneh privajanja na nove, nam povečini neznane življenjske pogoje, se prav lahko zgodi, da vam Kuala Lumpur zaradi svoje kulturne raznolikosti, odlične hrane, enkratnega nakupovanja in živahnega nočnega življenja celo priraste k srcu.

Kuala Lumpur nima velikega števila klasičnih znamenitosti, kakršnih smo vajeni po evropskih mestih. V centru Kuala Lumpurja je sicer peščica zgodovinsko pomembnih stavb in trgov, na primer Padang Merdeka s palačo sultana Abdula Samada in seveda čudovita Petkova mošeja. A Kuala Lumpur je bolj kot v preteklost zazrt v prihodnost, kar se jasno kaže v Zlatem trikotniku, moderni poslovno-trgovski četrti Kuala Lumpurja.

Zlati trikotnik na severovzhodu mesta je območje, kjer se kvišku poganjajo vedno novi, v bleščeče steklo odeti nebotičniki mednarodnih korporacij in bank. V Zlatem trikotniku stojita tudi 452 metrov visoka nebotičnika dvojčka Petronas Twin Towers, v tem delu je največja koncentracija modernih nakupovalnih centrov, razkošnih hotelov, restavracij in nočnih lokalov.

Po ogledu peščice znamenitosti Kuala Lumpurja je najbolje, da njegove skrite zanimivosti odkrivate naključno. Sprehodite se po kaotičnih ulicah Kitajske četrti, privoščite si tipične lokalne prigrizke na številnih stojnicah s hrano, raziščite male zasebne trgovinice, zavijte v indijske in malajske restavracije in v kakšni lokalni kavarni z domačini spijte skodelico aromatične malezijske kave.

Kuala Lumpur nenazadnje ponuja tudi nekaj za tiste, ki raje kot po bučnih urbanih središčih pohajajo po naravi. Le kratka vožnja s taksijem iz centra mesta obiskovalce loči od Jezerskih vrtov, zelene oaze blizu centra Kuala Lumpurja, v kateri je med drugim eden izmed največjih parkov ptic na svetu, vrt metuljev in vrt orhidej.