Kulinarični spominki iz Budimpešte

Szamos Marcipán, Budimpešta

Sladkosnedneži se bodo v Budimpešti zagotovo razveselili dobrot iz trgovine Szamos Marcipán.

Hoteli Budimpešta >>

Samo po sebi umevne kulinarične dobrote, ki jih boste verjetno z Madžarske prinesli domov, so ogrska salama (najboljša znamka je Pick), madžarsko vino in morda Unicum. Kdor ima rad sladkarije pa zagotovo ne bo razočaran nad madžarskim marcipanom.

Bortársaság

V trgovini Bortársaság vsak soboto od 14:00 do 17:00 ure organizirajo brezplačne degustacije vin. Trgovina je dobro založena z madžarskimi in nekaterimi tujimi vini, prodajalci govorijo angleško. Na degustaciji vin smo bili večkrat, a so nam le enkrat v pokušino dali vino, ki je bilo dovolj dobro, da smo ga tudi kupili. Če imate priložnost, se ne glede na navedeno na degustacijo vsekakor odpravite – trgovina je blizu glavnih znamenitosti na grajskem griču.

Lokacija: Buda I, Batthyány u. 59. Tel.: 212-2569. Odprto: pon-pet, 10:00-20:00; sob, 10:00-18:00. Splet: www.bortarsasag.hu

In Vino Veritas

Vinoteka In Vino Veritas je le pet minut hoda od razkošnega hotela Boscolo Budapest, Autograph Collection. Specializirana je za madžarska vina, prodajalci so prijazni. Vina v tej vinoteki so cenejša kot v večini ostalih trgovin v Budimpešti.

Lokacija: Pešta VII, Dohány u. 58-62. Splet: www.borkereskedes.hu

Szamos Marcipán

Szamos Marcipán je strokovnjak za – marcipan. V Szentendrah imajo celo muzej marcipana, ki ga sicer nismo obiskali, ker nas bolj zanima marcipan, ki ga lahko pojemo. Tako smo namesto po muzeju brskali po njihovi trgovini. Szamos Marcipán ima v Budimpešti več trgovin, naša najljubša je na Párisi u., poleg slavne ulice Váci v centru Budimpešte.

Lokacija: Pešta V, Párisi u. 3. Odprto: vsak dan 10:00-19:00. Splet: www.szamosmarcipan.hu
Opomba: Majhno trgovinico imajo tudi v kleti nakupovalnega centra West End.