Legoland LondonBooking.com

Legoland Windsor

Legoland London (Legoland Windsor Resort)

Greste v London? Z otroki? Jih bolj kot angleška kraljica zanimajo Lego kocke? Potem jih lahko razveselite in za kakšen dan odpeljete v Legoland Windsor Resort!

Kako iz Londona do Legolanda?

Legoland Windsor Resort je iz centra Londona oddaljen manj kot eno uro. Leži ob cesti B3022, tri kilometre od centra Windsorja (mimogrede: sam Windsor je prav tako zelo priljubljena turistična destinacija, predvsem zaradi mogočnega gradu). Iz Londona do Windsorja se lahko odpeljete z vlakom, in sicer z londonske postaje Paddington prek Slougha do postaje Windsor & Eaton Central, ali pa direktno z londonske postaje Waterloo do postaje Windsor & Eaton Riverside. Vožnja iz Paddingtona je krajša (približno pol ure), iz Waterlooja traja malo manj kot eno uro. Z obeh postaj v Windsorju vozijo avtobusi direktno v Legoland. Plačati jih je treba posebej.

Vstopnice za Legoland rezervirajte vnaprej!

Tako kot pri vseh ostalih londonskih turističnih znamenitostih je tudi v primeru Legolanda zelo pomembno, da vstopnice kupite vnaprej prek spleta, saj lahko tako prihranite tudi do 38 odstotkov. Kupovanje vstopnic na vhodu v Legoland nima nobenega smisla, saj s tem izgubljate čas in denar. Torej, preverite spletno stran Legolanda, kupite vstopnice s popustom in jih natisnite doma.

Legoland za en dan ali dva?

Če vprašate otroke, bodo vsekakor navijali za dva dneva in dejstvo je, da se v enem dnevu ne da obiskati vseh atrakcij in popeljati z vsemi tobogani in podobnim v Legolandu. Legoland zato prodaja posebne dvodnevne pakete, ki vključujejo tudi prenočevanje v hotelu, vendar so ti paketi namenjeni predvsem gostom, ki potujejo z avtomobili, saj so hoteli od Legolanda oddaljeni vsaj nekaj kilometrov (ponavadi blizu letališča Heathrow). Razen seveda, če si lahko privoščite plačati več kot 1000 funtov za sobo v hotelu Legoland v samem parku.

Kakor koli, tudi v enem dnevu se da v Legolandu pošteno zabavati. Če Legoland obiščete za en dan, se morda splača razmisliti o nakupu dodatne prepustnice Q-Bot, s katero lahko omejite čakanje v vrstah tako, da si svoje mesto rezervirate vnaprej. Obstajajo različne prepustnice Q-Bot: navadne (25 funtov), express (40 funtov) in ultimate (90 funtov). Kot vidite, so drage (cene veljajo na osebo), zato se mi zanje nismo odločili. Smo raje malo počakali in ni bilo preveč hudo, ker smo se držali preprostih namigov, ki jih v nadaljevanju posredujemo tudi vam.

Namigi za obisk Legolanda

V Legoland boste verjetno – tako kot večina obiskovalcev – prispeli zjutraj, ko se odprejo vrata. Seveda se pri tem večina obiskovalcev najprej zapodi na najbližje atrakcije, kjer se hitro naredi gneča. Zato priporočamo, da se zjutraj najprej odpravite na drugi konec parka, na najbolj oddaljene atrakcije, kajti tam ni prav nobene gneče. Potem pa se tekom dneva pomikajte nazaj proti izhodu. Priporočamo tudi, da si v svoj mobilni telefon prenesete brezplačno aplikacijo Legoland Windsor Resort, prek katere lahko med drugim dobite podatke o trenutnih čakalnih vrstah, na podlagi katerih se lahko odločite, kaj boste obiskali.

Trgovina z Lego kockami je ob koncu dne natrpana z neučakanimi kupci, zato priporočamo, da jo obiščete zgodaj popoldan, ko še ni gneče.

Izbira hrane v Legolandu je omejena in draga, zato priporočamo, da si malico prinesete s seboj. Vendar – v park nikar ne nosite steklenic, odpiračev, nožev ali kakršnihkoli drugih ostrih predmetov ter alkohola. Pred vstopom v Legoland namreč pregledajo vse torbe in nahrbtnike ter navedene predmete zaplenijo.

Vas po vsem navedenem mika Legoland Windsor Resort? Obiščite njihovo spletno stran in rezervirajte: Legoland Windsor Resort.