Little Penang Kafe Kuala LumpurBooking.com


Little Penang Cafe Kuala Lumpur

Little Penang Cafe Kuala Lumpur

Little Penang Kafe v četrtem nadstropju nakupovalnega centra Suria KLCC ob vznožju nebotičnikov Petronas Twin Towers je vedno poln gostov, kar samo po sebi priča o kakovosti hrane, ki jo strežejo. Restavracija je urejena v stilu tipične malezijske “kavarne”, ki jo domačini imenujejo kopitiam, in na kratko pomeni enostavno restavracijo, v kateri ponujajo lokalne jedi, kavo in čaj.Otok Penang po vsej Maleziji in širše slovi po kulinaričnih dobrotah in v meniju restavracije Little Penang Kafe je zbrano lepo število najbolj priljubljenih jedi s tega otoka na zahodni obali Malezije.

Restavracijo smo obiskali okoli 9. ure zvečer, torej malo pred tem, ko jo zaprejo, a je bilo v njej kljub temu še vedno ogromno gostov. Poleg čaja teh tarik (čaja z mlekom, ki ga pripravijo tako, da mleko s čajem zmešajo s pomočjo pretakanja iz ene v drugo posodo z velike višine – od tod tudi ime, saj tarik pomeni potegniti) smo naročili Pie Tee, Asam Lakso in Char Kuey Teow.

Pie Tee

Pie Tee bi lahko opisali kot miniaturne pite, polnjene z zelenjavo in zmletimi škampi. Njihova priprava je zapletena in dolga ter zahteva dobre kuharske veščine, zato jih dandanes pripravljajo le v redkih restavracijah. Najprej pripravijo hrustljavo testo, v katerega nato nadevajo zelenjavo s škampi. Kot vidite na fotografiji spodaj, je končni rezultat zelo lep na pogled in tudi nad okusom te lokalne jedi smo bili navdušeni, še posebej v kombinaciji s čilijevo omako, ki je blagemu, a svežemu okusu zelenjave in hrustljavemu testu dodala nekaj vzburjenja.

Asam Laksa

Asam Laksa je priljubljena pikantna juha z rezanci, ki je nastala z mešanjem kitajske in malajske kulture in je zato tipična jed v Maleziji, Singapurju in Indoneziji. V primerjavi z drugo priljubljeno jedjo, imenovano Curry Laksa, je Asam Laksa nekoliko manj pikantna in nekoliko bolj kisla ter popestrena z mnogimi dišavami, vključno z listi mete. Za juho Asam Laksa uporabljajo široke riževe rezance, ki so polnega okusa, vendar lahki za želodec. Juha Asam Laksa v restavraciji Little Penang Kafe je bila aromatična in ravno prav začinjena, tako da smo jo v trenutku z veseljem pospravili.

Char Kuey Teow

Char Kuey Teow je verjetno ena od najbolj priljubljenih jedi z otoka Penang in ko smo se ozrli po mizah drugih gostov, nam je postalo jasno, da so ti praženi rezanci s škampi, tako imenovanimi ribjimi torticami in školjkami tudi v restavraciji Little Penang Kafe ena od najbolj priljubljenih jedi. V meniju je napisano opozorilo, da je treba na rezance počakati 20 minut, a se potrpežljivost vsekakor obrestuje. Rezanci so bili sočni, polni okusa po morskih sadežih. Med njimi je bilo lepo število svežih škampov in školjk. Odlična jed, ki jo mora poskusiti vsak popotnik, ki obišče Malezijo.

Restavracijo Little Penang Kafe na priročni lokaciji v nakupovalnem centru Suria KLCC priporočamo vsem, ki želijo poskusiti avtentične jedi z malezijskega otoka Penang. V prijetnem in z vidika kakovosti hrane varnem okolju nakupovalnega središča si je v tej restavraciji mogoče privoščiti nekatere najbolj priljubljene lokalne jedi, ki jih pogosto prodajajo tudi na stojnicah in nočnih tržnicah s hrano. A prestižna lokacija restavracije ne pomeni, da so cene v njej zasoljene. Za zgoraj naštete jedi in dva čaja smo plačali 44,90 malezijskih ringitov, to je le okoli 11 €.

Lokacija: 4. nadstropje nakupovalnega centra Suria KLCC. Odprto: vsak dan 11:30-21:30.

Zemljevid Kuala Lumpurja

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”16″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”3.157126,101.712418{}restaurant_chinese.png{}Little Penang Cafe, Suria KLCC” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Little Penang Kafe na zemljevidu Kuala Lumpurja

Fotografije

[nggallery id=4]