MacaoBooking.com

Rua de Palha, ena izmed najživahnejših ulic na Macau

Rua de Palha, ena izmed najživahnejših ulic na Macau

Miniaturni Macao leži na južni obali Kitajske, 70 kilometrov severozahodno od Hongkonga. Macao spada pod Kitajsko, a ima (tako kot Hongkong) status posebnega administrativnega območja. Slovenski državljani tako za obisk Kitajske potrebujemo vizum, za obisk Macaa in Hongkonga pa ne (najnovejše informacije o vizumih pred vsakim potovanjem obvezno preverite na MZZ).

Ob omembi Macaa večina verjetno najprej pomisli na dekadentne igralnice, po katerih slovi. Macao je res azijska igralniška Meka. Vanj se zgrinjajo hazarderji iz bližnje Kitajske in Honkonga in tudi iz bolj oddaljenih azijskih držav, celo iz Malezije in Singapurja. Macao je zaradi igralniškega turizma z letalskimi linijami dobro povezan z ostalimi deli Azije, med Hongkongom in Macaom pa trajekti in hidrogliserji vozijo 24 ur na dan.

Macao pa ni privlačen zgolj zaradi igralnic in luksuznih hotelov. Macao je bila najstarejša evropska kolonija na Kitajskem. Portugalci so kolonijo na Macau ustanovili že v 16. stoletju in Macao upravljali vse do leta 1999, ko so ga vrnili Kitajski. Macao je tako mesto z bogato zgodovino, v katerem se tesno prepletata portugalska kolonialna dediščina in večtisočletna kitajska zgodovina.

Macao ima zelo prijeten stari del mesta, v katerem stojijo kolonialne palače, razkošne kitajske hiše, 400 let stare portugalske cerkve in starodavni kitajski templji. Komur se mudi, si Macao lahko ogleda v enem dnevu. Glede na dobre ladijske povezave Macaa s Hongkongom se večina obiskovalcev Honkonga na Macao odpravi na enodnevni izlet. Če imate čas, pa vendarle priporočamo, da v Macau ostanete vsaj eno ali dve noči, saj si boste lahko tako mesto v miru ogledali, si privoščili okusen obrok v kakšni od lokalnih restavracij in zvečer, če imate hazardersko žilico, preizkusili srečo v kakšni od igralnic.

Če načrtujete večdnevni obisk Macaa ga poskusite obiskati med tednom (ponedeljek-četrtek), ker so takrat cene razkošnih hotelov v Macau občutno nižje kot ob koncih tedna, ko Macao preplavijo hazarderji iz Hongkonga in drugih azijskih držav.