Malezijska restavracija Pappa RichBooking.com

Piščanec z rižem

Chicken rice (piščanec z rižem): priljubljena singapursko-malezijska jed

Pappa Rich je veriga malezijskih restavracij s skromnimi začetki v Maleziji, ki se je hitro razširila tudi v Singapur, Avstralijo, na Kitajsko in v Indonezijo. V navedenih državah je danes več kot 100 restavracij Pappa Rich, kar je zgovoren dokaz za to, da pripravljajo okusno hrano.

Preizkusili smo restavracijo Pappa Rich v singapurskem nakupovalnem centru Parkway Parade na naslovu 80 Marine Parade Road, #01-17A, Parkway Parade, Singapore 449269.

V restavraciji Pappa Rich strežejo najljubše malezijske jedi, na primer Nasi Lemak (riž, kuhan v kokosovem mleku, s piščancem in pikantnimi lignji, krompirjem, trdo kuhanim jajcem, kumarami in pekočo omako sambal). Nasi Lemak je med domačini priljubljen predvsem za zajtrk, čeprav ga strežejo ves dan. V meniju so tudi številni malezijski kariji, juhe z rezanci itd., mi pa smo se odločili poskusiti malezijsko-singapursko klasiko: chicken rice oziroma piščanca z rižem. Čeprav bi iz imena jedi lahko sklepali, da je popolnoma enostavna, temu ni tako. Priprava piščancem z rižem zahteva čas, potrpljenje in obilo kuharskih sposobnosti. Vsak domačin v Singapurju pozna stojnico ali restavracijo, na kateri pripravljajo najboljšega piščanca z rižem.

Ta malezijska oziroma singapurska jed je sestavljena iz mehkega kuhanega piščanca, aromatičnega jasminovega riža, kokošje juhe, sojinih kalčkov in omake iz čilija, ingverja ter temne sojine omake. Piščanca in riž je treba kuhati na poseben način, da se navzameta značilne arome.

Piščanec z rižem v restavraciji Pappa Rich v Singapurju ima blag okus, idealen za tiste, ki se šele spoznavajo s hrano jugovzhodne Azije. Dobra stran piščanca z rižem je tudi ta, da riž in piščanec nista pikantna. Čilijevo omako postrežejo posebej, tako da si piščanca lahko začinite po svojem okusu. Tako odpade strah, da bo jed, ki jo dobite na krožniku, preveč pikantna za vaš okus.

Glede na navedeno je restavracija Pappa Rich pravi kraj za prvo spoznavanje lokalne hrane v Singapurju ali Maleziji. Piščanec z rižem je nevtralna jed, ki bo gotovo teknila tudi popotnikom, občutljivim na pretirano aromatično hrano. Kdor je bolj avanturističen, pa lahko naroči tudi močnejše jedi, na primer karije, rezance in podobno.

Za ogled menija (s fotografijami) in lokacije restavracij Pappa Rich v Singapurju obiščite njihovo spletno mesto: www.papparich.com.sg