Marina Barrage: najlepši večerni pogled na SingapurBooking.com


Singapur

Singapur

Če ste si kdaj ogledali prenos nočne dirke Formule 1 iz Singapurja, ste zagotovo uživali tudi v čudovitih panoramskih posnetkih razsvetljenih singapurskih nebotičnikov in se verjetno spraševali, kam so postavili televizijske kamere. V milijonskem poslu Formule 1 seveda ni ovir, zato producenti vedno poskrbijo za to, da kamere stojijo na najboljših, za javnost pogosto nedostopnih mestih. V Singapurju pa vendarle obstajajo kraji, na katerih lahko v čudovitem panoramskem pogledu na mesto uživamo tudi navadni smrtniki. Nekateri prisegajo na bare v najvišjih nadstropjih razkošnih hotelov, drugi na panoramsko vožnjo s kolesom Singapore Flyer, tretji na razgledno teraso na vrhu hotela Marina Bay Sands. A obisk navedenih krajev ni brezplačen. Cene pijače v barih naraščajo sorazmerno z njihovo oddaljenostjo od tal, vožnja s kolesom Singapore Flyer ni poceni in če niste med srečneži, ki prenočujejo v hotelu Marina Bay Sands (slednjega lahko po zajamčeno najugodnejših cenah rezervirate na naslednji povezavi: Marina Bay Sands Singapur), vam tudi za obisk razgledne terase zaračunajo vstopnino.

Marina Barrage

Na jugu Singapurja, nedaleč od znamenitih vrtov in rastlinjakov Gardens by the Bay, pa leži Marina Barrage: tiha, malo znana turistična atrakcija, ki ponuja neprekosljiv pogled na središče Singapurja in katere obisk je brezplačen.

Marina Barrage je jez, ki zbiralnik sladke vode v kanalu Marina ločuje od morja. Zgradili so ga leta 2008 in poleg zalog pitne vode nižje ležeča območja Singapurja varuje tudi pred poplavami. Če močno dežuje v času oseke, spustijo zapornice na jezu, da odvečna sladka voda steče v morje. Če se tropski naliv razbesni v času plime, pa zaženejo gigantske vodne črpalke, ki sladko vodo izčrpajo preko jeza. Okoli jeza so prijetni parki in pešpoti, v katerih se radi zbirajo in rekreirajo domačini.

S strehe Marine Barrage, pod katero počivajo gigantske vodne črpalke, center za obiskovalce in nekaj restavracij, se odpira čudovit pogled na finančno središče Singapurja. Podnevi se na strehi, prekriti s travo, radi zadržujejo domačini, ki spuščajo zmaje, proti večeru pa se na njej pojavijo tudi lovci na dobre fotografije Singapurja. Streha Marine Barrage je tudi priljubljena točka za fotografiranje poročnih parov pred razsvetljenimi nebotičniki Singapurja.

Kdaj in kako do jezu Marina Barrage?

Priporočamo, da na jez Marina Barrage prispete okoli 17:30 ure. Do tja lahko pridete po dveh poteh: z metrojem se odpeljite do postaje Marina Bay, izstopite skozi izhod A in poiščite avtobus št. 400, ki vozi mimo Marine Barrage. Druga možnost je, da se z metrojem odpeljete do postaje Bayfront in se do Marine Barrage sprehodite skozi vrtove Gardens by the Bay. Natančno lokacijo Marine Barrage si lahko ogledate na zemljevidu spodaj.

Po prihodu k jezu ga najprej prečkajte in se sprehodite po vzhodnem delu zaliva. Tako si boste lahko središče Singapurja še pred sončnim zahodom ogledali iz različnih zornih kotov. Malo pred sončnim zahodom (okoli 18:30) se podajte nazaj proti jezu, ga zopet prečkajte in se nato povzpnite na streho Marine Barrage, kjer ob fotografiranju lahko počakate, da se popolnoma stemni. Če želite posneti dobre fotografije, ne pozabite na stativ. Mi ga nismo imeli s seboj, a nam je vendarle uspelo narediti nekaj zadovoljivih posnetkov. Oglejte si jih v galeriji spodaj!

Zemljevid Singapurja

Marina Barrage na zemljevidu Singapurja

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”1.281474,103.872335{}1-default.png{}Marina Barrage” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotografije Singapurja

Fotografije Singapurja z jezu Marina Barrage in njegove okolice

[nggallery id=24]