Mehiške, ameriške in evropske restavracije v Singapurju

Evropske hrane je v Singapurju na pretek

Evropske hrane je v Singapurju na pretek

Hoteli Singapur >>

China Jump

China Jump je bistro in bar, v katerem lahko med drugim naročite tudi odličen mehiški goveji nachos in koktajle. Mize so razpostavljene v klimatiziranem lokalu in po prijetnem, v senci skritem dvorišču.

Lokacija: B1 Chijmes, 3 minute hoda od postaje MRT City Hall.

Dan Ryan’s Chicago Grill

Dan Ryan’s Chicago Grill je raj za ljubitelje hamburgerjev, steakov, rebrc, sendvičev, solat in ostale ameriške hrane. Prvo restavracijo Dan Ryan’s Chicago Grill so odprli leta 1989 v Hong Kongu, zdaj pa so se razširili tudi na Tajvan in v Singapur.

V restavraciji Dan Ryan’s Chicago Grill vlada umirjeno vzdušje. Mize, stoli, neonski napisi in celo glasba je popolnoma takšna, kakršno bi pričakovali v ZDA. Postrežba je profesionalna in nanjo nimamo nobenih pripomb, a glavna zvezda restavracije Dan Ryan’s Chicago Grill je izvrstna hrana.

Poskusili smo fish & chips, hamburger s sirom (izbrali smo čedar, na razpolago je tudi sir z žlahtno plesnijo in švicarski sir), načos in Benediktova jajca s špinačo. Za sladico (posebej znana je stopljena čokoladna torta – molten chocolate cake) žal nismo imeli prostora.

Hrana v restavraciji Dan Ryan’s Chicago Grill je odlična. Jedi pripravljajo na enostaven način, a uporabljajo prvovrstne sestavine. Ribe so bile sveže, govedina sočna in okusna, načos ravno prav začinjen in pospremljen z odličnima omakama salsa in guacamole. Med tem, ko smo čakali na glavne jedi, so nam postregli z domačim koruznim kruhom, maslom in muffinom. Steakov nismo poskusili, vendar glede na našo kulinarično izkušnjo verjamemo, da so odlični, čeprav ne ravno poceni (cene steakov se gibljejo okoli 50 SGD, kar je približno 28 EUR). Cene ostale hrane so, glede na kakovost, zelo ugodne. Ob našem obisku restavracije smo plačali približno 25 SGD na osebo.

Na meniju restavracije Dan Ryan’s Chicago Grill je z mastnimi črkami napisano opozorilo, da strežejo ameriške (beri: velike) porcije. Slednje so res zajetne in zlahka nahranijo tudi najbolj lačnega turista.

Lokacija: nakupovalno središče Tanglin Place, #B1-01, 91 Tanglin Road. Nakupovalno središče Tanglin Place stoji poleg odličnega hotela The Regent Singapore – A Four Seasons Hotel, na križišču Tomlinson Road in Tanglin Road.

Marche

Pri Marche (švicarska restavracija) strežejo pice, testenine, goveje zrezke, francoske krepe, švicarski rosti in nekatere lokalne jedi. Restavracija je zasnovana v stilu azijskih tržnic s hrano. Vse stojnice imajo odprte kuhinje, tako da kuharje lahko opazujete pri delu. Hrana pri Marche sicer ni izjemna, ga pa omenjamo za tiste, ki v Singapurju nenadoma začutijo potrebo po evropskih jedeh.

Lokacija: nakupovalno središče Suntec City, 3 Temasek Boulevard, in nakupovalno središče 313@somerset, etaža 1, Discovery Walk, 313 Orchard Road.

Modestos

Pri Modestosu strežejo velike in dobre pice.

Lokacija: #01-09/10 Orchard Parade Hotel, 1 Tanglin Rd.

Prego

Pri Pregu strežejo dobre pice in tiramisu.

Lokacija: Stamford Hotel, nad postajo MRT City Hall.