Mobilna aplikacija: zemljevid londonske podzemne železniceBooking.com

London podzemna

Podzemna železnica v Londonu

Pred izletom v London mnoge popotnike skrbi, da se bodo izgubili v gigantskem labirintu londonske podzemne železnice ali “tube”, kot jo imenujejo Londončani. Podzemna železnica v Londonu ima kar 270 postaj in z njo se vsak dan prepelje 3,5 milijonov potnikov.

Zmedeni turisti, ki si pred vhodi v londonsko podzemno železnico ogledujejo zemljevide in skušajo ugotoviti, s katero linijo bi se morali odpeljati in v katero smer, so del londonskega vsakdanjika. Vendar v obdobju pametnih telefonov to ni več nujno. Zahvaljujoč mobilni aplikaciji Tube Map London Underground je vožnja z londonsko podzemno železnico postala preprosta za vse.

Aplikacija Tube Map London Underground

Aplikacija z zemljevidom londonske podzemne železnice je nadvse uporaben pripomoček za turiste in občasne obiskovalce Londona. Poleg grafičnega prikaza zemljevida podzemne železnice v Londonu vsebuje številne uporabne funkcije, ki vsem uporabnikom omogočajo, da se z londonsko podzemno železnico vozijo kot izkušeni domačini.

Za popotnike je pomemben podatek, da osnovne funkcije aplikacije delujejo brez internetne povezave. Uporabljate jo lahko torej popolnoma brezplačno in brez skrbi, da bi z njo povzročili dodatne stroške zaradi uporabe podatkovne povezave v tujini.

Glavne funkcije aplikacije Tube Map London Underground

  • ZEMLJEVID PODZEMNE ŽELEZNICE V LONDONU: grafični prikaz zemljevida londonske podzemne železnice v visoki ločljivosti z vsemi linijami in postajami. Zemljevid se nenehno posodablja, zato je vedno na voljo zadnja uradna različica zemljevida, ki jo izda podjetje Transport for London.
  • NAČRTOVALEC POTI: aplikacija na podlagi vnosa vstopne in izstopne postaje izračuna najprimernejšo pot. Ta funkcija ne potrebuje internetne povezave, zato jo lahko uporabljate brezplačno in kjer koli. Pot se prikaže na zemljevidu ali v tekstovni obliki. Vsebuje natančna navodila o tem, s katero linijo se morate odpeljati inv katero smer ter podrobna navodila glede prestopanja. Aplikacija vam na primer da navodila: “vstopite na Northern Line (Southbound)  v smeri Stockwell in se peljite 10 minut (6 postaj). Linija obratuje vsekih 7 minut.” Te informacije so ključnega pomena pri iskanju pravega perona. Obstaja tudi možnost izbire alternativnih poti, na primer najhitrejše ali tiste z najmanjšim številom prestopanj.
  • ZEMLJEVID TRAJANJA VOŽNJE: aplikacija vsebuje tudi tako imenovani minutni zemljevid, ki vam prikaže, koliko minut traja vožnja do posameznih postaj od izbrane začetne postaje, kar je zelo uporabno pri časovnem načrtovanju poti.

Dodatne funkcije aplikacije Tube Map London Underground z uporabo internetne povezave

  • Če v svojem pametnem telefonu uporabljate podatkovno povezavo, so v aplikaciji na voljo funkcije, ki vožnjo z londonsko podzemno železnico še dodatno olajšajo. Ob povezavi z internetom se v aplikacijo na primer prenesejo najnovejši podatki o stanju londonske podzemne železnice, kot so zamude, zaprte postaje in podobno. S tem imate vedno na voljo najnovejše podatke, ki bi lahko vplivali na načrtovano vožnjo.
  • Ko se iz podzemne železnice vrnete na površje, lahko aplikacija preklopi na ulični pogled “Street View” Googlovih zemljevidov in vam omogoči, da vas vodi tudi med hojo po ulicah.
  • Med sprehajanjem po Londonu lahko aplikacija poišče najbližjo postajo podzemne železnice in vas vodi do nje.
  • V aplikacijo so navsezadnje vgrajene tudi lokacije londonskih znamenitosti, parkov itd., tako da jo lahko s pridom uporabljate pri načrtovanju ogleda Londona.

Aplikacija Tube Map London Underground je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom Android. Na svoj telefon jo lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Google Play na naslednji povezavi: Tube Map London Underground