Na avtobusih v Londonu nič več plačevanja z gotovinoBooking.com

Avtobusi v Londonu

Londonski avtobusi

Od 6. julija 2014 dalje voženj z avtobusi mestnega potniškega prometa v Londonu ni več mogoče plačevati z gotovino. Operater londonskega javnega prevoza trdi, da so s to potezo zagotovili, da bodo vožnje z londonskimi avtobusi hitrejše, učinkovitejše in s tem prijetnejše za potnike, medtem ko nasprotniki menijo, da bo izključno brezgotovinsko plačevanje na londonskih avtobusih povzročilo številne neprijetnosti, predvsem za turiste.

Če obiščete London, si priskrbite brezkontaktno plačilno kartico Oyster, s katero lahko plačujete tako vožnje s podzemno železnico kakor tudi z avtobusi v Londonu. Druga možnost je nakup enodnevne ali večdnevne karte za podzemno železnico in avtobuse v Londonu.

Vožnje z mestnimi avtobusi v Londonu je sicer možno plačevati tudi z brezkontaktnimi bančnimi ali kreditnimi karticami, a kolikor nam je znano, slovenske banke takšnih kartic še ne izdajajo. Če brezkontaktno kreditno ali bančno kartico vendarle imate, pa jo med plačevanjem voženj z londonskimi avtobusi imejte ločeno od kartice Oyster, sicer lahko pride do napake pri plačilu, saj avtomat ne ve, s katere kartice naj vzame denar.

V Londonu kmalu  načrtujejo tudi uvedbo plačevanja voženj s podzemno železnico z brezkontaktnimi kreditinimi in bančnimi karticami, s čimer bo ukinjena potreba po nakupu kartice Oyster.