Najboljše italijanske restavracije v Budimpešti

Italjianska hrana v Budimpešti

Italjianska hrana v Budimpešti

Hoteli Budimpešta >>

Il Terzo Cerchio

Il Terzo Cerchio je ena izmed najbolj kontroverznih italijanskih restavracij v Budimpešti, kjer ste lahko vedno prijetno ali neprijetno presenečeni. Lastnik restavracije Il Terzo Cerchio je Italijan, restavracija je priljubljeno zbirališče v Budimpešti živečih Italijanov, zato bi v njej upravičeno pričakovali dobro hrano. A ni vedno tako.

V restavraciji Il Terzo Cerchio vam lahko en večer postrežejo z najboljšimi domačimi njoki v Budimpešti, drugi večer pa so popolnoma zanič. Kakovost njokov je odvisna od kuharja in neverjetno niha.

Nad pico Il Terzo Cherchio, ki uživa sloves ene izmed najboljših v Budimpešti, nismo bili navdušeni. Draga je in nič kaj boljša od pic v ostalih italijanskih restavracijah.

Na vinski karti restavracije Il Terzo Cerchio je veliko italijanskih vin, pogrešamo pa podrobnejše opise.

Nivo postrežbe v nasprotju s kakovostjo hrane ne niha. Žal, saj so natakarji in natakarice vzvišeni in odrezavi ter dajejo občutek, kot da bi jim moral biti hvaležen, da ti dovolijo sedeti v njihovem lokalu. In to v navadni piceriji, kjer je hrana sicer lahko odlična, lahko pa popolnoma zanič. Preizkusite jo le, če ste pripravljeni tvegati.

Lokacija: Pešta VII, Dohány utca 40. Tel.: 354-0778. Odprto: vsak dan 12:00-23:30. Splet: www.ilterzocerchio.hu

Magdalena Merlo

V Magdaleni si lahko za ugodno ceno privoščite okusne italijanske, madžarske in nekaj čeških jedi. Dobre (in velike) pice stanejo pol manj, kot v zgoraj opisani restavraciji Il Terzo Cerchio.

Lokacija: Pešta VII, Király u. 59b. Tel.: 322 3278. Odprto: vsak dan 10:00-24:00. Splet: www.magdalenamerlo.hu

Olíva Étterem és Pizzéria

V Olíva Étterem és Pizzéria vam postrežejo s sprejemljivimi picami po sprejemljivih cenah. Natakarji s prijaznostjo niso radodarni, a pred obrokom kljub vsemu včasih postrežejo z brezplačnimi olivami, na koncu pa z brezplačnim limoncellom.

Lokacija: Pešta VI, Lázár u. 1. Tel.: 312-0080. Odprto: vsak dan 12:00-24:00.

Pizza Eataliano

Pice v Pizza Eataliano so načeloma dobre (Pizza Eataliano je mednarodna veriga picerij s konstantno kakovostjo hrane), cene relativno ugodne.

Lokacija: Pešta VI, Andrássy út 41. Tel.: 413-6589. Odprto: vsak dan 11:00-24:00. Splet: www.pizzaeataliano.hu