Najboljše kitajske in japonske restavracije v Budimpešti

Azijska hrana v Budimpešti

Azijska hrana v Budimpešti

Hoteli Budimpešta >>

Kilenc Sárkány (Devet zmajev)

Če si v Budimpešti zaželite dim sum, se odpravite v restavracijo Kilenc Sárkány. Restavracija Kilenc Sárkány (Devet zmajev) je ena izmed redkih kitajskih restavracij v Budimpešti, v kateri pripravljajo to kantonsko poslastico, pa še dobro jim gre od rok.

Lokacija: Pešta VII, Dózsa György út 56 (vogal Dózsa György út in István út). Tel: 342-7120

Lan Zhou Étterem

V Lan Zhou Étterem strežejo dobre La Mien (ročno pripravljene rezance). Za govejo juho z rezanci smo ponavadi plačali manj kot 900 forintov. Škoda, da je imela juha le malo okusa po govedini in da je bilo v njej veliko za kitajske restavracije tako značilnega MSG-ja. A rezanci so bili po drugi strani tako okusni, da smo celo razmišljali, če bi lastnika lahko prepričali, da nam proda samo rezance, govejo juho pa bi pripravili doma.

Lokacija: Pešta VIII, Luther u. 1/b. Tel.: 314 1080. Odprto: vsak dan 12:00-23:00

Momotaro Ramen

V restavraciji Momotaro Ramen strežejo v glavnem kitajsko in nekaj japonske hrane po ugodnih cenah. Piščanec Kung Bao in nekatere jedi s praženo zelenjavo so dobre. La Mien (ročno pripravljeni rezanci), so vredni svojega denarja, saj jih postrežejo z ogromno zelenjave in mesa.

Nad sladicami (Bao z nadevom iz rdečega fižola in cmoki s sezamovim nadevom) smo bili razočarani, tako da priporočamo, da sladkosnednost potešite drugod.

Lokacija: Pešta V, Széchenyi u. 16. Tel.: 269-2037. Odprto: vsak dan 11:00-23:00

Arigato

V Arigatu vam postrežejo dobre, za budimpeštanske razmere dokaj avtentične japonske jedi. Restavracija, katere lastnik je japonski par, je priljubljeno zbirališče v Budimpešti živečih Japoncev. Naši priljubljeni jedi sta svinjina, marinirana v ingverjevi omaki, in skuša na žaru.

Lokacija: Pešta VI, Ó utca 3 (4 minute peš od bazilike). Tel.: 353-3549. Odprto: pon-sob 12:00-15:00 in 17:00-23:00.