Najboljše mehiške restavracije v Budimpešti

Mehiška restavracija Arriba Taqueria, Budimpešta

Mehiška restavracija Arriba Taqueria, Budimpešta

Hoteli Budimpešta >>

Iguana Bar & Grill

Restavracije Iguana Bar & Grill se je prijel vzdevek La Cantina de Budapest, a njihovim mehiškim jedem manjka nekaj avtentičnosti. Ne glede na navedeno je Iguana Bar & Grill še vedno najboljša mehiška restavracija v Budimpešti, ki jo poznamo.

Izmed predjedi izstopa Chorizo (pikantne mehiške klobase). Rebra na žaru so okusna in vsekakor vredna svojega denarja, saj je porcija gigantska. Tudi hamburgerji (navaden La Hamburguesa ali pikanten Chiliburger) vas ne bi smeli razočarati.

Pivo Iguana je poceni, vendar zelo lahko.

Iguana Bar & Grill je eno izmed najbolj razvpitih zbirališč v Budimpešti živečih (relativno premožnih) tujcev in yuppijev – če takšnih restavracij ne marate, se ji izognite, ali pa se namesto na ostale goste osredotočite na svoj krožnik. Enega izmed naših obiskov je “popestrila” nenormalno glasna zabava nekega francoskega podjetja.

Lokacija: Pešta V, Zoltán utca 16. Tel.: 331-4352 (priporočljiva je rezervacija). Odprto: vsak dan 11:30-23:30. Splet: www.iguana.hu

Arriba Taqueria

Če se zvečer sprehodite po Teréz körútu, kričečega neonskega znaka restavracije Arriba Taqueria ne morete spregledati. Ali je hrana v restavraciji, katere lastnik si tako obupno prizadeva, da bi bila vidna, lahko kaj prida? Dvomu navkljub smo poskusili srečo in nismo bili razočarani.

Arriba Taqueria je mehiška restavracija s hitro hrano, v kateri vam postrežejo z velikimi burritosi in manjšimi tacosi, katerih cena se lahko primerja z meniji v restavracijah McDonald’s in Burger King. So pa veliko boljši.

Za vse burritose in tacose si lahko brezplačno izberete priloge in omake, na primer mehiški fižol, koruzo, čilije jalapeno, koriander, itd. Burrito in taco, ki smo ju poskusili, sta bila okusna in zelo nasitna. Glede na pomanjkanje avtentičnih mehiških restavracij v Budimpešti je Arriba Taqueria za ljubitelje mehiške hitre hrane zagotovo najboljša izbira v mestu.

Lokacija: Pešta VI, Teréz körút 25. Odprto: vsak dan 10:00-24:00. Transport: metro M1, tramvaj 4/6 (Oktogon). Splet: www.arriba.hu