Najboljši sladoled v Londonu? Gelatorino!Booking.com

Gelatorino London

Gelatorino London

V Londonu se dobi praktično karkoli s kateregakoli konca sveta – tudi pravi italijanski gelato, ki ga po tradicionalnem italijanskem postopku pripravljajo italijanski mojstri in postrežejo mične italijanske gospodične, s katerimi lahko mimogrede še malo počvekate v italijanščini.

Seveda boste rekli: »In? Zakaj bi zaradi tega rinili v London? Saj imamo Italijo tik pred nosom in konec koncev se hudo dober sladoled dobi tudi v Ljubljani, Portorožu in še mnogih drugih krajih po Sloveniji.«

To je seveda čisto res, ampak če vam bodo – čisto slučajno – otroci na izletu v Londonu sredi vročega londonskega poletja v Covent Gardnu začeli navijati, da bi na vsak način sladoled in to takoj, lahko namesto, da bi kupili kakšnega masovno proizvedenega, trikrat presladkega Magnuma, obiščete Gelaterino. Saj je prav tam, v Covent Gardnu, za prvim vogalom!

Ta splet naključij je seveda bolj malo verjeten, vendar smo v današnjih časih navajeni na vse mogoče nemogoče dogodke. Zato se prav lahko zgodi, da boste navsezadnje pristali v Gelatorinu. Saj ni važno, kako, kdaj, s kom in zakaj. Važno je, da tam strežejo hudimano dober sladoled, oziroma gelato.

In zakaj je tako dober? Zato, ker v Gelatorinu ničesar ne prepuščajo naključjem in se držijo treh preprostih osnovnih pravil.

Prvič, vrhunska kakovost. Prva skrivnost odličnega sladoleda je kakovost njegovih sestavin. V Gelatorinu uporabljajo le najkakovostnejše sestavine: lešnike, pistacije, čokolado itd. V Gelatorinu boste takoj opazili naravno barvo in strukturo njihovega sladoleda, saj ne uporabljajo nobenih konzervansov, barvil ali umetnih sredstev za zgoščevanje. Sladoled nadevajo z lopatico namesto z žlico za oblikovanje kepic, kajti naravno izdelan gelato se ne oblikuje v trde kepice.

Drugič, izkušnje. Vrhunski gelato lahko izdelajo le vrhunski mojstri. V postopku, ki se imenuje »mantecazione«, ga zmešajo v povsem gladko, žametno zmes, v kateri ni nobenih ostankov ledenih kristalov. Pri tem so v pomoč tudi starinski stroji za pripravo gelata, ki jih uporabljajo v tradicionalnih gelaterijah v Italiji in – seveda, tudi v Gelatorinu v Londonu.

Tretjič, shranjevanje. Tretja skrivnost vrhunskega gelata je shranjevanje. V Gelatorinu ga shranjujejo v posebnih, pokritih hlajenih posodah. Gelato, razstavljen v odprtih banjicah, je sicer privlačen na pogled, vendar se začne takoj počasi kvariti. V Gelatorinu pa ostane svež (čeprav se ob vsem tistem prometu niti nima časa pokvariti).

Oh, in še to: če ste zaskrbljeni za našo ljubo Zemljico in ji ne bi želeli s plastično žličko za sladoled prizadeti dodatnega smrtonosnega udarca – ne skrbite. Pri Gelatorinu so 100-odstotno ekološki: ne uporabljajo nobenih umetnih sestavin, kemikalij ali česarkoli podobnega in njihove žličke, posodice in podobna krama, brez katere v slaščičarni ne gre, je 100-odstotno biološko razgradljiva ter ustrezno certificirana.

Lokacija: Covent Garden, 2 Russell Street, London, WC2B 5JD