Najcenejši prevoz z letališča Stansted do LondonaBooking.com


Prevoz Stansted-London

Z letališča Stansted na postajo Victoria v Londonu vozi avtobus A6

Letalski prevoznik easyJet ponuja letalske vozovnice na relaciji Ljubljana-London po zelo ugodnih cenah, zaradi česar je London postal zlahka dosegljiv, vendar se je potrebno zavedati, da letališče Stansted leži približno 65 kilometrov od centra Londona, zato vas prevoz z letališča Stansted do Londona lahko stane več kot letalska vozovnica iz Ljubljane do Londona.

Cene prevoza s Stansteda do Londona se močno razlikujejo, tako da s primernim načrtovanjem poti lahko prihranite kopico funtov. Na taksi takoj pozabite, saj vas bodo za prevoz do centra Londona olajšali za okoli 100 funtov (125 evrov). Cenejši možnosti sta vlak in avtobus.

Avtobus London Stansted – London

Avtobusni prevoz s Stansteda do Londona je najpočasnejši, a hkrati tudi najcenejši. Z letališča Stansted v različne dele Londona vozijo številni avtobusi mnogih prevoznikov, in sicer:

Linija Cilj Povprečna pogostost Trajanje/cena Rezervacije
National Express A6 London Victoria Vsakih 15 minut 85-100 minut
10,50 GBP
Spletno mesto
National Express A9 Stratford in London   Liverpool Street Vsakih 20 minut 45-60minut8,50 GBP Spletno mesto
Terravision A50 London Victoria Vsakih 20 minut 75 minut
9 GBP
Spletno mesto
Terravision A51 London Liverpool Street Vsakih 30 minut 55 minut
9 GBP
Spletno mesto
Terravision A52 London Stratford Vsakih 30 minut 30 minut
od 6 GBP
Spletno mesto
easyBus EB7 Baker Street, London Vsakih 20 minut 75 minut
od 2 GBP
Spletno mesto
easyBus EB6 Old Street, Central London Vsakih 20 minut 60 minut
od 2 GBP
Spletno mesto

Vlak London Stansted – London

Železniška postaja se nahaja pod terminalom letališča Stansted. Vozovnice za vlak do centra Londona lahko kupite na postaji, v terminalu ali vnaprej prek interneta. easJet ponuja nakup vozovnic za vlak Stansted Espress tudi med letom v London.

Vlaki Stansted Express z letališča Stansted vozijo na londonsko železniško postajo Liverpool Street vsakih 15 minut. Vožnja v povprečju traja 47 minut. Če potujeta najmanj dva potnika skupaj, lahko vozovnico dobite že za 12 funtov na osebo, če potujejo najmanj štirje potniki skupaj pa že za 8 funtov. Če vas v London potuje več, se torej splača razmisliti o prevozu do centra Londona z vlakom, saj so vozovnice relativno poceni, vožnja pa je hitrejša in udobnejša od vožnje z avtobusom.