Najugodnejši prevoz z letališča HongkongBooking.com


Hongkong

Z letališča Hongkong do centra se je najugodneje odpeljati z avtobusom

Eden od prvih izzivov, s katerim se popotniki srečamo ob obisku novega mesta, je vedno, kako z letališča čim ceneje (ali čim hitreje) priti do centra.

Sodobno letališče Hongkong leži na otoku Chek Lap Kok in je zelo dobro povezano s Kowloonom in otokom Hongkong. Potnikom je na voljo več oblik prevoza: od hitre železnice do avtobusov, taksijev in limuzin.

Vožnja z ekspresnim letališkim vlakom (Airport Express) z letališča Hongkong do poslovnega središča na otoku Hongkong traja pičlih 24 minut, vendar je draga. V Hongkongu čas pač pomeni denar, zato tistim, ki se jim mudi, ni težko odšteti 100 HKD (približno 13 EUR) za enosmerno vozovnico do mesta.

Kdor je v Hongkongu na počitnicah in bi rad prihranil nekaj denarja ter se namesto na otok Hongkong odpeljal v Kowloon, kjer je večina turistom prijaznih hotelov, pa naj raje razmisli o avtobusnem prevozu. Vozovnica do Kowloona stane samo 33 HKD (približno 4,50 EUR), vožnja traja približno 70 minut in avtobus ustavi na številnih postajah v Kowloonu, tako da je ena izmed njih skoraj zagotovo v bližini vašega izbranega hotela.

Po prihodu na letališče Hongkong priporočamo, da na železniški postaji vlakov Airport Express najprej kupite elektronsko kartico Octopus, s katero lahko plačujete javni prevoz v Hongkongu. Z železniške postaje se nato odpravite na avtobusno postajo, ki je praktično takoj za izhodom z letališča med terminaloma 1 in 2. Če se odpravljate v Kowloon, poiščite avtobus številka A21. Avtobusi so pogosti, klimatizirani in udobni. Na njih je dovolj prostora za prtljago, potnikom pa ponujajo celo brezplačen brezžični dostop do interneta, tako da lahko prijateljem že med vožnjo z avtobusom do centra Hongkonga sporočite, da ste srečno prispeli. Avtobusi so opremljeni tudi z velikimi monitorji, na katerih je jasno prikazan potek vožnje, tako da vam ni treba skrbeti, da bi izstopili na napačni postaji. Oglejte si kratek video posnetek vožnje z avtobusom A21, ki smo ga posneli ob zadnjem obisku Hongkonga!

Video: avtobusna vožnja z letališča Hongkong do Kowloona