Nakupovanje v Kuala Lumpurju

Trgovski center Suria KLCC ob vznožju nebotičnikov Petronas Twin Towers v Kuala Lumpurju.

Trgovski center Suria KLCC ob vznožju nebotičnikov Petronas Twin Towers v Kuala Lumpurju.

Hoteli Kuala Lumpur >>

Kuala Lumpur ponuja zvrhano mero možnosti za nakupovanje v vseh cenovnih razredih. Ogromni, sodobni, klimatizirani nakupovalni centri v Zlatem trikotniku so prava mesta v malem. Poleg trgovin, v katerih prodajajo oblačila, obutev, nakit in modne dodatke vseh prestižnih blagovnih znamk, je v nekaterih tudi veliko število lokalnih butikov, v katerih prodajajo modne kreacije z malajskim, kitajskim in indijskim pridihom. Cene oblačil in obutve v Kuala Lumpurju so praviloma nižje kot v Evropi, zato se v Kuala Lumpur odpravite s praznimi kovčki. Bogata je tudi ponudba elektronike in računalniške ter fotografske opreme. Pri nakupu tehničnih izdelkov bodite pozorni na garancijo, kajti v manjših zasebnih trgovinah se lahko zgodi, da vam prodajo blago brez garancije ali celo ponarejeno blago. Smešno nizka cena elektronske opreme ponavadi pomeni, da z njo nekaj ni v redu. Običajne cene elektronike v Kuala Lumpurju niso občutno nižje, kot na primer v Nemčiji.

Poleg trgovin so v nakupovalnih centrih tudi številke lokalne in mednarodne restavracije, masažni saloni, kino dvorane in celo hoteli. Nemogoče je, da bi si ob enem samem kratkem obisku Kuala Lumpurja ogledali vse znamenitosti, poskusili vso raznoliko hrano in poleg tega raziskali še vse nakupovalne centre. Za lažjo odločitev o tem, kateri nakupovalni center obiskati, spodaj navajamo kratke opise najbolj znanih nakupovalnih centrov v Zlatem trikotniku:

Suria KLCC

Suria KLCC pod nebotičnikoma Petronas Twin Towers je eno izmed najsodobnejših, najbolje urejenih in najlepših nakupovalnih središč v Kuala Lumpurju z bogato izbiro prestižnih blagovnih znamk z vsega sveta. Turisti lahko v nakupovalnem centru Suria KLCC na podlagi predložitve potnega lista ali osbne izkaznice pridobite kartico Tourist Privilege Card, s katero v mnogih trgovinah dobite privlačne popuste.

Splet: www.suriaklcc.com.my

Pavilion

Pavilion je eno izmed najnovejših nakupovalnih središč v Zlatem trikotniku z veliko izbiro oblačil in obutve srednjega in višjega cenovnega razreda ter bogato gostinsko ponudbo. Izredno prijetno nakupovalno središče.

Splet: www.pavilion-kl.com

Times Square

Times Square je gigantski nakupovalno-zabaviščni kompleks z več kot 900 trgovinami srednjega in višjega cenovnega razreda, skoraj 50 restavracijami, največjim pokritim zabaviščnim parkom v Maleziji, kinodvoranami IMAX 3D in 2D, devetimi cinepleksi in hotelom s štirimi zvezdicami Berjaya Times Square Hotel.

Splet: www.timessquarekl.com

Lot 10

V nakupovalnem centru Lot 10 je največ trgovin z oblačili, obutvijo in modnimi dodatki srednjega in višjega srednjega cenovnega razreda.

Splet: www.lot10.com.my

Bukit Bintang Plaza

Bukit Bintang Plaza je eno izmed prvih nakupovalnih središč v Kuala Lumpurju. Nepregleden labirint majhnih zasebnih trgovin, v katerih po relativno nizkih cenah ponujajo vse, kar potrebujete, in še več tistega, česar ne potrebujete, pa boste verjetno vseeno kupili. Bukit Bintang Plaza je povezana s sosednjo Sungei Wang Plazo.

Splet: www.souqbbplaza.com

Sungei Wang Plaza

Podobno kot Bukit Bintang Plaza je tudi Sungei Wang Plaza prenatrpana s cenejšimi trgovinami, v katerih prodajajo praktično vse. Ljubiteljice mode z azijskim pridihom se bodo razveselile butikov številnih lokalnih modnih oblikovalcev. V Sungei Wang Plazi se zaradi njene velikosti in nekoliko nelogičnega dizajna zlahka izgubite. Pozor: prodajalci tehničnih izdelkov in mobilnih telefonov v Sungei Wang Plazi po poštenosti ravno ne slovijo.

Splet: www.sungeiwang.com

Plaza Low Yat

Plaza Low Yat je nakupovalni center, specializiran za računalniško opremo in zabavno elektroniko. Izbira je ogromna, cene v povprečju nekoliko višje kot v Singapurju, nekateri trgovci goljufivi. Pred nakupom dobro preverite garancijo in s provokativnimi vprašanji iz trgovcev poskušajte izbrskati, ali prodajajo originalne ali ponarejene izdelke. Najbolje je, da v njih vzbudite prepričanje, da niste turisti, pač pa, da delate v Kuala Lumpurju.

Splet: www.plazalowyat.com

Mid Valley Megamall in The Gardens

Nakupovalna centra Mid Valley Megamall in The Gardens sta na jugozahodu Kuala Lumpurja, precej daleč od centra. Dosegljiva sta s primestno železnico “Komuter”. Za tiste, ki imate hotel v centru Kuala Lumpurja, Mid Valley Megamal in The Gardens nista najbolj priročna za nakupovanje, razen, če si želite hkrati privoščiti enkratno kosilo ali večerjo v francoski restavraciji Sage.

Mid Valley Megamall je gigantski nakupovalni center z vrtoglavo ponudbo vsakovrstnega blaga srednjega cenovnega razreda in mnogimi restavracijami. The Gardens pa je nakupovalni center višjega cenovnega razreda, v katerem so na enem mestu zbrane prestižne svetovne blagovne znamke. V nakupovalnem centru The Gardens je tudi že omenjena odlična francoska restavracija Sage in razkošen hotel The Gardens Hotel and Residences.

Splet: www.midvalley.com.my.

Spominki

Najprimernejši kraj za nakup lokalnih spominkov v Kuala Lumpurju je Centralna tržnica na obrobju Kitajske četrti. Centralna tržnica, ki bi jo lahko imenovali bazar, je polna trgovin z izdelki malezijske domače obrti in tudi z izdelki iz drugih držav Jugovzhodne Azije. Na Centralni tržnici so tudi številne umetniške galerije in seveda restavracije ter kavarne. Cene na centralni tržnici so precej navite, vendar niso fiksne. Pred nakupom se obvezno poskusite pogajati za ceno.

Splet: www.centralmarket.com.my