Nakupovanje v Singapurju

Nakupovalno središče z elektroniko Sim Lim Square v Singapurju

Nakupovalno središče Sim Lim Square v Singapurju je raj za ljubitelje elektronike

Hoteli Singapur >>

Singapur je nakupovalni paradiž. Nakupovanje je za prebivalce Singapurja eden izmed najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa in tudi turistični obisk Singapurja ni popoln brez zvrhane mere nakupovalne terapije.

Po otoku je posutih več kot 150 nakupovalnih središč, ki so vse kaj drugega kot majhna. V Singapurju obstaja celo Združenje nakupovalnih središč (The Association of Shopping Centres (Singapore)), katerega namen je pomagati pri razvoju singapurske panoge nakupovalnih središč, kar nadalje dokazuje, kako resno Singapurci jemljejo nakupovanje.

Orchard Road je eden izmed najslavnejših bulvarjev Jugovzhodne Azije, ob katerem je nanizanih na desetine bleščečih nakupovalnih središč in razkošnih hotelov, vključno z odličnim hotelom Mandarin Orchard Singapore.

Nakupovalna središča v Singapurju so običajno odprta od 10. do 21. ure. A če sanjate o novem toasterju ali najnovejši elektronski igrači ob 4. zjutraj, ju v Singapurju ob isti uri lahko tudi kupite, kajti Mustafa Centre v Mali Indiji je odprt 24 ur na dan. Singapurja se navsezadnje ni kar tako prijel vzdevek nakupovalni paradiž.

Etnični izdelki

Mala Indija (Little India) – v barviti indijski četrti so naprodaj raznovrstni izdelki iz Indije, na primer čudovit indijski nakit iz zlata ali pa pisani šestmetrski sariji, ki jih lahko uporabite za obleko, namizne prte, pregrinjala vzglavnikov ali senčila svetilk. Za ugoden nakup boste morali uporabiti svoje pogajalske sposobnosti.

Yue Hwa – odlična trgovina s kakovostnimi kitajskimi izdelki v Kitajski četrti.

Peter Hoe – etnični izdelki iz vseh držav jugovzhodne Azije. Cene izdelkov so fiksne, trgovino pa najdete v Chijmesu.

Nakupovalni centri

Nakupovalni center ION Orchard v Singapurju

Supermoderni ION Orchard je eden od najnovejših in najbolj priljubljenih nakupovalnih centrov v Singapurju

Centrepoint stoji v neposredni bližini postaje MRT Somerset, v njem pa je poleg veleblagovnice Robinsons na desetine manjših trgovin z veliko izbiro raznovrstnega blaga.

CityLink Mall – 350 metrov dolgo podzemno nakupovalno središče, ki povezuje postajo MRT City Hall z One Raffles Link, The Esplanade, Marino Square, Millenia Walkom in razkošnimi hoteli Marina MandarinMandarin Oriental in Pan Pacific. Kaj torej početi v Singapurju na deževen konec tedna? Nakupovati do onemoglosti (ali vsaj dokler ne posije sonce).

Funan DigitaLife Mall – nakupovalni center, specializiran za računalništvo in zabavno elektroniko.

Heeren se uvršča med naša najljubša nakupovalna središča zaradi trinadstropnega HMV – največje trgovine z (licenčnimi) glasbenimi CD-ji in DVD-ji v Jugovzhodni Aziji.

ION Orchard – Eden izmed najnovejših nakupovalnih centrov na znameniti Orchard Road, ki je hitro postal tudi eden od  najbolj priljubljenih, ne samo zaradi supermoderne, vpadljive arhitekture, pač pa tudi zaradi izbora najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk v štirih podzemnih in štirih nadzemnih etažah.

Lucky Plaza na Orchard Road je popularna predvsem zaradi bogate izbire elektronike, vendar je pri nakupovanju v njej potrebna posebna previdnost, saj slovi po goljufivih prodajalcih. Ob nakupu elektronskih izdelkov zahtevajte mednarodno garancijo. Če prodajalec reče, da vam jo bo priskrbel iz druge trgovine, se od njega poslovite in srečo raje poskusite drugod.

Mustafa Centre v središču barvite Male Indije ponuja najrazličnejše izdelke: od gospodinjskih aparatov do elektronike po konkurenčnih cenah. Poleg tega v Mustafinih menjalnicah denar skoraj po pravilu menjajo po najugodnejših tečajih v Singapurju. Trenutni menjalniški tečaji so objavljeni na njihovi spletni strani. Nakupovalno središče Mustafa Centre je odprto 24 ur na dan.

Ngee Ann City – eno izmed najboljših nakupovalnih središč na Orchard Road, ki ga odlikuje velika izbira kakovostnega blaga in izredno dobra organiziranost. V levem stolpu Ngee Ann City je odlična japonska veleblagovnica Takashimaya, v kleti pa velika izbira restavracij.

Parco Bugis Junction je z arhitekturnega stališča eno izmed najprijetnejših nakupovalnih središč v Singapurju. Zgrajeno je v obliki ulic, ki so prekrite s stekleno streho in seveda prijetno klimatizirane.

Suntec City Mall je največje singapursko nakupovalno središče, v katerem je med drugim tudi v Guinnessovo knjigo rekordov vpisan največji (a resnici na ljubo nič kaj lep) vodnjak na svetu.

Tangs je nakupovalno središče z bogato izbiro izdelkov za dom, kozmetike in oblačil v neposredni bližini hotela Marriott.

Wisma Atria – moderno nakupovalno središče na Orchard Road, znano predvsem po veliki izbiri modnih oblačil.

Knjigarne

Borders Books & Music – ko je Kinokuniya avgusta 1999 z velikim pompom odprla svojo knjigarno v nakupovalnem središču Ng Ann City, je konkurenčno Borders potisnila na drugo mesto – vsaj po velikosti. A Borders ostaja izredno priljubljen predvsem zaradi tega, ker je v nasprotju s Kinokuniyo odprt tudi pozno zvečer.

Kinokuniya je največja knjigarna v jugovzhodni Aziji. Najdete jo v nakupovalnem središču Ng Ann City v osrčju Orchard Road.

MPH – izbira v tej knjigarni morda ni tako bogata kot v Kinokuniyi ali v Bordersu, vendar ima MPH po vsem mestu številne poslovalnice.

Veleblagovnice

Isetan v kleti nakupovalnega središča Shaw House med drugim ponuja največjo izbiro japonskih prehrambenih izdelkov.

John Little je v lasti Robinsonsa, vendar oblačila običajno ponuja po občutno nižjih cenah.

Takashimaya je ena izmed največjih in vsekakor najbolje organiziranih veleblagovnic v Singapurju. Najdete jo v levem stolpu nakupovalnega središča Ngee Ann City, v osrčju Orchard Road, le nekaj korakov od odličnega hotela Mandarin Orchard.

Moda

V Singapurju je samo po sebi umevno, da lahko najnovejše kolekcije vrhunskih svetovnih modnih kreatorjev kupite praktično istočasno kot v Parizu, Milanu ali New Yorku. Tudi cenejše trgovine, kot so Mango, Zara, Benetton in podobne, nikoli niso daleč. Splača pa se obiskati tudi lokalne butike. Spodaj navedeni imajo poslovalnice v vseh popularnih nakupovalnih središčih. Cene so fiksne.

Bossinni je naša priljubljena trgovina za nakup poceni, vendar kakovostnih bombažnih hlač.

This Fashion je eden izmed mnogih uspešnih singapurskih butikov z zanimivo izbiro in ugodnimi cenami.

Girodano ravno tako prodaja oblačila, a dodaten sloves uživa zaradi kakovostnih dežnikov, ki ob sončnih dneh stanejo 12 SGD, kadar dežuje, pa samo 6 SGD! Če se ulije, se torej brž zapodite v Giordano.

Fotografska oprema

Cathay Photo Store ni ravno najcenejša singapurska trgovina s fotografsko opremo, vendar po naših izkušnjah na poizvedbe odgovarjajo tudi po elektronski pošti, tako da si lahko že pred prihodom v Singapur ustvarite grobo predstavo o cenah fotografske opreme v Singapurju.

Verige supermarketov

Cold Storage je dobro založen z japonskimi, evropskimi, avstralskimi in ameriškimi prehrambenimi izdelki. Nahaja se v kleti večjih nakupovalnih središč, vključno s Parco Bugis JunctionTakashimaya in Centrepoint.

NTUC FairPrice je cenejši od Cold Storage, vendar večine trgovin ni v centru mesta, pač pa v stanovanjskih soseskah. Za popotnike je morda priročen NTUC FairPrice v kleti terminala 1 mednarodnega letališča Changi.

Duty free shop

DFS Galleria na letališču Changi je dobra novica za tiste, ki si v zadnjem trenutku pred vstopom na letalo želijo zapraviti še nekaj singapurskih dolarjev za parfume, alkoholne pijače ali cigarete. Če boste ob povratku prestopali na letališču znotraj EU, bodite pozorni na nova evropska pravila o tekočinah v ročni prtljagi.