Nakupovanje v Zürichu

Nakupovanje na letališču Zürich

Nakupovanju v Zürichu se ne morete izogniti niti na letališču

Hoteli Zürich >>

Bahnhofstrasse

Pred približno 150 leti so del utrjenega mestnega jedra preuredili v Bahnhofstrasse, za katero danes trdijo, da je najslavnejša “postajna ulica” na svetu. Ob Bahnhofstrasse je nanizanih na desetine prestižnih trgovin, ki ključno prispevajo k slovesu Züricha kot El Dorada za zahtevne kupce. Bahnhofstrasse je pravi naslov za tiste, ki vas zanimajo mednarodne blagovne znamke oblačil, modni dodatki, nakit in seveda prestižne švicarske ure.

Splet: www.bahnhofstrasse-zuerich.ch

Niederdorf

Niederdorf je popolno nasprotje prestižne Bahnhofstrasse. Preurejen je v cono za pešce, v kateri so se zasidrali mali butiki, trgovine s starinami, knjigarne in tržnice. Zvečer ga razsvetlijo luči številnih barov in restavracij, ulice pa preplavijo poulični umetniki, tako da je Niederdorf zanimiv podnevi in ponoči.

Schipfe

Schipfe je ulica umetnikov, ki si v svojih trgovinah vedno vzamejo dovolj časa za vsakega obiskovalca. Radi svetujejo in pomagajo pri odločitvi o nakupu umetniških izdelkov. V majhnih, romantičnih trgovinah in delavnicah ob rekli Limmat prodajajo kakovostne (tudi po naročilu izdelane) proizvode domače obrti. Shipfe je idiličen kraj za sprehod, nakupovanje ali dobro kosilo v kakšni izmed lokalnih restavracij.

Nakupovanje umetnin

Zürich je znan po visoki koncentraciji umetnostnih galerij, ki v glavnem stojijo ob Rämistrasse in v nekdanji pivovarni Löwenbräu. Poleg lokalnih galerij imajo v Zürichu poslovalnice tudi svetovno znane dražbene hiše, na primer Christie’s in Sotheby’s. Zürich velja za enega izmed največjih svetovnih centrov trgovanja z umetninami.

Nakupovanje v zadnjem trenutku in zvečer

Ne glede na to, ali vas zanimajo oblačila, spominki, kulinarične dobrote ali unikaten nakit, lahko naštete in mnoge druge stvari tudi zvečer ali tik pred odhodom kupite na letališču Zürich ali na glavni železniški postaji.