Naravoslovni muzej v LondonuBooking.com


Naravoslovni muzej v Londonu

Naravoslovni muzej v Londonu

Od dinozavrov, vulkanov in dragih kamnov do žuželk: zbirka Naravoslovnega muzeja v Londonu vsebuje 70 milijonov primerkov rastlin, živali, fosilov, kamnov in mineralov. Najpomembnejši deli zbirke so javnosti predstavljeni na izjemno privlačen način in pospremljeni z večpredstavnostnimi inštalacijami, nad katerimi se vedno znova navdušujejo tako odrasli kakor tudi otroci. Za slednje je Naravoslovni muzej v Londonu še posebej zanimiv, saj se lahko pobliže spoznajo z izumrlimi dinozavri, mogočnimi kiti in ostalimi čudesi narave. Če načrtujete potovanje v London z otroki, obisk Naravoslovnega muzeja toplo priporočamo.

Najzanimivejši deli zbirke Naravoslovnega muzeja v Londonu

  • Osrednja avla: v osrednji avli muzeja, v katero obiskovalci vstopijo skozi glavni vhod, je razstavljeno mogočno okostje diplodokusa, 1300 let stara sekvoja, starodavna riba vrste coleacanth, ki še danes živi v Indijskem oceanu, in tudi kip slavnega naravoslovca Darwina.
  • Dinozavri: obiskovalci muzeja se lahko pobliže spoznajo s premikajočim se in rjovečim modelom strašnega T.rexa v naravni velikosti, si ogledajo okostja dinozavrov in se poučijo o tem, katere zgodbe o dinozavrih so resnične in katere so zgolj izmišljotine iz filmov in povesti. V znameniti galeriji dinozavrov je na poljuden način razloženo tudi, zakaj so dinozavri izumrli.
  • Sesalci: glavni eksponat v galeriji sesalcev v Naravoslovnem muzeju v Londonu je model gromozanskega modrega kita v naravni velikosti, obešen izpod stropa. Modri kit je celo večji od dinozavrov in za razliko od slednjih ni izumrl. Model si je mogoče ogledati z vseh zornih kotov.
  • Členonožci: v tej galeriji lahko obiskovalci potešijo radovednost o mravljah, metuljih, rakih, pajkih, termitih in tisočih njihovih sorodnikov. V galeriji je razložen način življenja vseh členonožcev, podrobno pa so predstavljene tudi glavne skupine le-teh: pipalkarji, stonoge, žuželke in raki. Galerija je opremljena z video posnetki, zvočnimi posnetki in interaktivnimi predstavitvami.
  • Galerija “The Vault”: tu so razstavljeni nekateri najredkejši in najbolj dragoceni zakladi narave: slavni diamanti in najsijajnejši dragi kamni, kristali, dragulji, kovine in meteoriti z vsega sveta. Najzanimivejši je meteorit z Marsa in smaragd Meduze.
  • Podobe Zemlje: osrednji točki galerije Podobe Zemlje (Visions of Earth) sta gigantski globus in avenija kipov, s pomočjo katere so predstavljene ključne podobe iz zgodovine in mitologije našega planeta: od Meduze in kiklopov do astronavta in znanstvenika, ki raziskuje minerale. Na stenah je nebesni zemljevid, ki naš planet umešča v kontekst vesolja.
  • Kokon: obisk te tehnološko dovršene večpredstavnostne galerije traja približno 45 minut. Galerija vsebuje številne projekcije, računalniške predstavitve, prave primerke živalskih vrst in animirane interaktivne aplikacije, opazujete pa lahko tudi znanstvenike pri delu.

Praktične informacije

Naravoslovni muzej v Londonu je odprt vsak dan, razen 24., 25. in 26. decembra, od 10:00 do 17:50 ure. Vsak zadnji petek v mesecu je muzej odprt do 22:30 ure. Vstopnina v muzej je brezplačna. Za ogled posebnih začasnih razstav je potrebno plačati.

Muzej si lahko ogledate samostojno, s pomočjo priročnih brošur, ki so na voljo na recepciji. Izposodite si lahko tudi posebne družinske raziskovalne nahrbtnike za otroke. V vsakem nahrbtniku je klobuk, kakršnega nosijo raziskovalci, daljnogled in razno orodje raziskovalcev, pribor za risanje in zabavne otroške dejavnosti. Za starše je priložena brošura z navodili, po katerih lahko otrokom na zanimiv in zabaven način predstavijo muzej. Nahrbtnik si je mogoče izposoditi na podlagi predložitve osebnega identifikacijskega dokumenta.

Namig: Naravoslovni muzej v Londonu je izredno priljubljen tudi med londončani, predvsem družinami z otroki. Zaradi tega je ob koncih tedna in angleških praznikih ter med šolskimi počitnicami v muzeju precejšnja gneča. Če si želite muzej ogledati v miru, načrtujte obisk med tednom.

Zemljevid Londona

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”51.49628,-0.176146{}embassy.png{}Narovoslovni muzej London” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Naravoslovni muzej v Londonu na zemljevidu Londona

Naslov: Cromwell Road, London, SW7 5BD. Metro: postaja South Kensington (linije District, Piccadilly in Circle).

Video

Premikajoči se model rjovečega tiranozavra v Naravoslovnem muzeju v Londonu.