Novoletni ognjemet v Londonu odslej z vstopninoBooking.com

Novoletni ognjemet v Londonu

Ogled novoletnega ognjemeta v Londonu ni več brezplačen

Novoletni ognjemet v Londonu slovi po vsem svetu. Spektakularni dogodek, med katerim nebo nad kolesom London Eye, Big Benom in mostovi čez reko Temzo razsvetli neskončno število mavričnih raket, si vsako leto ogleda na tisoče domačinov in obiskovalcev Londona. Doslej je bil ogled ognjemeta brezplačen. A zaradi nepopisne gneče na bregovih Temze (leta 2013 se je tam drenjalo kar pol milijona ljudi), od koder se ognjemet najbolje vidi, in težav s prenatrpanim javnim prevozom po zaključku ognjemeta, so se londonske oblasti z njegovim županom Borisom Johnsonom na čelu odločite, da bodo začele za ognjemet pobirati vstopnino.

Za ognjemet ob vstopu v leto 2015 bo na voljo 10 000 vstopnic po ceni 10 funtov. Od 26. septembra naprej jih lahko kupite na naslednji povezavi: vstopnice za novoletni ognjemet v Londonu.

Kritiki te poteze poudarjajo, da bi moral biti novoletni ognjemet dostopen vsem in ne samo 10 000 ljudem, ki si lahko privoščijo nakup vstopnic. Opozarjajo tudi, da bi zaradi gneče in razočaranih obiskovalcev prihajalo do nemirov zunaj omejenega območja, na katerega bo dovoljen vstop samo z vstopnicami. Dodajajo še, da je nesprejemljivo, da si ogleda ognjemeta zdaj ne bodo mogle privoščiti večje družine z otroki, saj cena 10 funtov na osebo nikakor ni nizka.

Po našem mnenju je uvedba vstopnine za ogled novoletnega ognjemeta v Londonu bolj kot z varnostjo povezana s finančno nenasitnostjo londonskega župana, ki je znan po tem, da od Londončanov in obiskovalcev mesta vedno poskuša iztisniti čim več denarja. Ne poznamo niti enega primera po svetu, v katerem bi bilo treba plačati za ogled javnega novoletnega ognjemeta. London se lahko na mnogih področjih pohvali z vodilnim položajem na svetu, a tega, da je prvo mesto, ki je uvedlo vstopnino za ogled novoletnega ognjemeta, mu ne štejemo v prid. Kljub temu predvidevamo, da bodo vstopnice zelo hitro razgrabljene. Če torej letos načrtujete ogled novoletnega ognjemeta v Londonu in bi si radi zagotovili najboljši prostor, 26. septembra ne pozabite obiskati naslednje spletne strani: vstopnice za novoletni ognjemet v Londonu.