VIDEO: Novoletni ognjemeti po svetu

Leto 2014 je tu in vanj so v mnogih mestih po svetu vstopili z veličastnimi novoletnimi ognjemeti. Doživeti novoletni ognjemet v živo je sicer neprimerljivo z ogledom na ekranu, a smo vendarle zbrali video posnetke najbolj slavnih ognjemetov po svetu. Morda vas navdihnejo za novoletno potovanje konec leta 2014. Nekatere prestolnice, v katerih prirejajo osupljive novoletne ognjemete, so iz naših krajev zlahka dosegljive.

Novoletni ognjemet v Sydneju

V Avstraliji so leto 2014 pozdravili med prvimi. Znameniti novoletni ognjemet v največjem avstralskem mestu Sydneju je bil tokrat še posebej veličasten, saj so v zrak pognali kar sedem ton pirotehničnih sredstev. Bleščeči ognjemet si je v živo ogledalo 1,5 milijona ljudi, prvič v več kot desetih letih pa so pirotehnična sredstva streljali tudi z znamenite sydnejske operne hiše.

Več o Sydneju: hoteli Sydneyvodnik po Sydneju

Novoletni ognjemet v Singapurju

Singapursko supermoderno turistično-zabaviščno četrt Marina Bay, v kateri so številni razkošni hoteli in znamenita igralnica Marina Bay Sands, je razsvetlil osemminutni ognjemet. Gledalce, ki so ognjemet spremljali pred slavnim hotelom Fullerton nasproti Marine Bay, pa so ob polnoči zasuli kar s 13.000 baloni.

Več o Singapurju: hoteli Singapurvodnik po Singapurju

Novoletni ognjemet v Hong Kongu

Nočni pogled na razsvetljene nebotičnike v Hong Kongu je čudovit prav vsak večer, če jih razsvetli novoletni ognjemet, pa še toliko bolj. V tem bogatem kitajskem mestu so leto 2014 pozdravili z največjo novoletno zabavo doslej, ki se je seveda zaključila z veličastnim ognjemetom. Kitajci nenazadnje slovijo po pirotehniki.

Več o Hong Kongu: hoteli Hong Kongvodnik po Hong Kongu

Novoletni ognjemet v Dubaju

Dubaj, v katerem ne manjka denarja, zaradi česar si lahko privoščijo ekstravagantne projekte, kakršen je najvišja stavba na svetu Burj Khalifa, so s tokratnim novoletnim ognjemetom poskusili postaviti nov svetovni rekord. Ognjemet, katerega centralna točka je bil prav nebotični Burj Khalifa, naj bi bil največji na svetu.  Med šestminutnim ognjemetom so v zrak pognali pol milijona raket iz 400 lokacij, ognjeno predstavo pa je upravljalo kar sto računalnikov.

Več o Dubaju: hoteli Dubajvodnik po Dubaju

Novoletni ognjemet v Londonu

Najlepši ognjemet na stari celini je bil zagotovo v Londonu, ki so ga letos poimenovali “predstava za več čutov”, saj je med ognjemetom na gledalce padal umeten užiten sneg, pravijo, da z okusom banane. Ognjemet na bregovih reke Temze v Londonu si je ogledalo četrt milijona domačinov in turistov.

Več o Londonu: hoteli Londonvodnik po Londonu